JP Morgan, enflasyon beklentisini yükseltti

JP Morgan, Türkiye için yıl sonu enflasyon beklentisini yükseltti, faiz artırımı bekliyor. Ayrıca Türk ekonomisi için 2018 büyüme tahmini yüzde 3,8'den yüzde 3,7'ye çekildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Haziran ayında enflasyonun beklentilerin çok üzerinde gerçekleşmesini değerlendiren JP Morgan, fiyatlama davranışlarındaki değişikliğin kendi yerini yıl sonu için enflasyon tahminini revize etmeye zorladığını bildirdi.

JP Morgan, "Haziran ayında fiyat artışlarının bir kısmı geçici arz eksikliğinden kaynaklansa ve büyük olasılıkla bunda geri dönüş yaşanacak olsa da, haziran verisi fiyatlama davranışlarında kötüleşmeyi gösterdi. Bu bizi yıl sonu enflasyon tahminimizi yüzde 11,8'den 13,3'e revize etmeye zorluyor" ifadelerini kullandı.

JP Morgan, 2019 sonu için enflasyon tahminini ise yüzde 9,5 olarak korudu. Büyümede yavaşlama başlamış olsa da TCMB'nin hala kredibilitenin yeniden inşası için para politikasını sıkılaştırmaya ihtiyacı olduğunu belirten kurum, temmuz ayı PPK toplantısında 125 baz puan faiz artırımı beklediklerini vurguladı. JP Morgan, temmuzda yapılacak artırımdan sonra ise Mayıs 2019'a kadar faizlerin sabit tutulmasını beklediklerini de belirtti.

Yayınlanan raporda, Türk ekonomisi için 2018 büyüme tahmini yüzde 3,8'den yüzde 3,7'ye, 2019 büyüme tahmini de yüzde 3,2'den yüzde 2,8'e çekildi.

Bu konularda ilginizi çekebilir