Kamu bankalarından "faiz desteği" talebi

Ülgener, kredi faiz oranlarının yüzde 14’ler seviyesine yükseldiğine ve bu oranın KOBİ’leri oldukça sıkıntıya soktuğuna dikkat çekti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ÖZÜM ÖRS

ANKARA - OSTİM Organize Sanayi Bölgesi Sanayici İşadamı ve Yöneticileri Derneği (ORSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Özcan Ülgener, kredi faiz oranlarının yüzde 14’ler seviyesine yükseldiğine ve bu oranın KOBİ’leri oldukça sıkıntıya soktuğuna dikkat çekti. Ülgener, “Önümüzdeki haftalarda devletten Halk Bankası veya kamu bankaları ile KOBİ’lere faiz desteği verilmesini talep edeceğiz. Hiç olmazsa bu yüzde 14’ün yüzde 3’ünü, yüzde 4’ünü devlet karşılasın ki biz de biraz önümüzü görelim” dedi.

ORSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Özcan Ülgener ve yönetim kurulu üyeleri, DÜNYA Gazetesi Ankara Temsilcisi Ferit Barış Parlak’a ziyarette bulunarak, son dönemde yaşanan olayların ve yaklaşan seçimlerin sanayicilere olan etkilerini dile getirdi. İstikrarın en önemli unsur olduğunun altını çizen Ülgener, "Biz sanayici olarak, KOBİ’ler olarak istikrardan yanayız. KOBİ’lere karşı özellikle daha dikkatli olunması lazım” dedi.

Ülgener, siyasetçilerin karalama söylemlerinden sanayicinin de etkilendiğini belirterek, “Onlar bunu yaparken biz aşağıda bertaraf oluyoruz” dedi. 

Kredi faiz oranının bugün yüzde 14’ler seviyesine yükseldiğine işaret eden Ülgener, “Önümüzdeki haftalarda devletten Halk bankası veya kamu bankaları ile KOBİ’lere faiz desteği verilmesini talep edeceğiz. Hiç olmazsa bu yüzde 14’ün yüzde 3’ünü, yüzde 4’ünü devlet karşılasın ki biz de biraz önümüzü görelim. Devletin bu desteği vermesi KOBİ’lere bu destek için tam zamanı” diye konuştu.

Öte yandan ORSİAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Nedret Yener de yeni yatırım projelerinden bahsetti. Yener, “ORSİAD Kooperatifi olarak Kazan’da 500 bin metrekarelik biryer aldık. Burada, 150 adet civarında, 3 bin metrekarelik kapalı alana sahip fabrikalar yapacağız. Bu konuyla ilgili prosedürlerimiz neredeyse tamamlandı. İnşallah 2 sene içerisindeKazan bölgesinde ORSİAD olarak bir kademe atlayacağız” dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir