Kazakistan'da yatırım yapana Eximbank kredisi

Ekonomi Bakanı Çağlayan, Kazakistan'a yatırım yapacak iş adamlarına Eximbank tarafından uzun vadeli kredi kullandırılacağını duyurdu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 
ASTANA - Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Kazakistan'a yatırım yapacak, burada iş yapacak iş adamlarına Eximbank tarafından uzun vadeli kredi kullandırılacağını bildirdi.
 
Türk-Kazak İş Forumunda konuşan Çağlayan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev arasında yapılacak görüşme sonunda 7 maddeden oluşan bir eylem planının imzalanacağını ve iki ülke arasındaki ekonomik ilişkilere yeni bir ivme kazandırılacağını söyledi.
 
Kazakistan, Rusya ve Belarus arasında gerçekleştirilen gümrük birliği sonrasında, Kazakistan'a yatırım yapan iş adamlarının 170 milyonluk bir pazara hitap eder hale geleceğini ifade eden Çağlayan, Kazakistan'da oluşturulacak yeni organize sanayi bölgelerinde Türk iş adamlarının da yer almasını istedi.
 
''Kazakistan'a yatırım yapacak iş adamlarımıza Eximbank tarafından uzun vadeli kredi kullandırılacak'' diyen Çağlayan, Eximbank tarafından sağlanacak kredilerin işin türüne göre değişiklik göstereceğini, tüketim malları tedariki ile uğraşan şirketlere 2 yıl, inşaat sektöründe yatırım yapan şirketlere 7 yıl, enerji, madencilik gibi alanlarda yatırım yapacak firmalara 10 yıl vadeli kredi kullandırılacağını söyledi.
 
Çağlayan özellikle, soda, şeker pancarı işletmesi ve şeker üretimi gibi alanlarda Kazak ve Türk şirketleri arasında işbirliği yapılmasını istedi.
Bu konularda ilginizi çekebilir