Kimya işalatı % 52 artış gösterdi

ıKMıB üyelerinin yılın ilk yarısındaki ihracatı 7 milyar 279 milyon dolar olarak gerçekleşti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ıSTANBUL - ıstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamulleri ıhracatçıları Birliği (ıKMıB) üyelerinin yılın ilk yarısındaki ihracatı, 2007'nin aynı dönemine göre yüzde 51,6 artarak 7 milyar 279 milyon dolar olarak gerçekleşti. 

ıKMıB Başkanı Murat Akyüz, yaptığı yazılı açıklamada, geçen yılı "rekor" ihracat artışıyla kapatan kimya sektörünün, 2008'e 12 milyar dolarlık ihracat hedefiyle başladığını, 6 ayda elde edilen performansla birlikte yıl sonu hedefini revize edip 14 milyar dolara yükselttiklerini belirtti. 

Akyüz, geçen yılın Haziran ayında yaklaşık 900 milyon dolar ihracat yapan kimya sektörünün, bu yılın aynı döneminde ihracatını yüzde 49 artırarak 1 milyar 340 milyon dolara çıkardığını bildirdi. 

Geçen yılın ilk yarısında 4 milyar 800 milyon dolar olan kimya ihracatının yüzde 51,6'lık artışla 2008'in aynı döneminde 7 milyar 279 milyon dolara yükseldiğini kaydeden Akyüz, son rakamlarla kimya sektörünün Türk ihracatındaki payının 10,8 olarak gerçekleştiğini aktardı. 

Kısa vadede ihracat sıralamasında ikinciliği hedeflediklerini ve sektörün her ay yükselen performansının memnun edici olduğunu vurgulayan Akyüz, "REACH Tüzüğü engelinin Türk ihracatçısı için en maliyetsiz şekilde halledilmesiyle, ihracat rakamındaki hedeflerde hiçbir şaşma beklemiyorum. Hatta hedefi aşabileceğimizi düşünüyorum" dedi.