Kırklareli'de plastik sanayicilerine destek veriliyor

Kırklareli Valisi Yaman: "Özel OSB yatırımcılara karayolu, liman ve hava alanlarına yakınlığıyla avantaj sağlayacak"

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

KIRKLARELİ - Kırklareli Valisi Mustafa Yaman, Vize ilçesinde, bölgedeki plastik üreticilerini tek çatı altında toplanmasını sağlamak amacıyla kurulan Özel Organize Sanayi Bölgesine her türlü desteği vermeye hazır olduklarını bildirdi.

Kırklareli Valisi Mustafa Yaman, Plastik Sanayicileri Derneği'nin (PAGDER), plastik üreticilerini bir araya toplamak ve üretim tesislerini şehir içinden çıkarmak için Doğancılar Köyü Dışbudak mevkine Plastik Organize Sanayi Bölgesi (OSB) kurduğunu ifade etti. Yaman, ilk etapta 60 hektar alana sahip özel OSB'nin, kısa sürede 120 hektar alana ulaşmasını hedeflediklerini söyledi.

Özel OSB bölgesinden 16 plastik firmanın yer aldığını belirten Vali Yaman, Kırklareli'nin Avrupa'ya yakınlığı ile yatırımcılara büyük avantaj sağlayacağını belirtti. Yatırımcılara her türlü desteği vermeye hazır olduklarını anlatan Vali Yaman, şöyle devam etti: "Özel OSB yatırımcılarını Kırklareli'de görmekten son derece gururluyum. Kırklareli'de kişi başına düşen milli gelir 26 bin 500 dolar. Türkiye ortalaması üzerinde. Üniversite yerleştirmede Türkiye birincisiyiz. Yüzde 42 tarım, yüzde 40 ormanlık alana sahibiz. Tarım girdimiz yüzde 18'lerde. Hayvan hastalıklarından ari bölgeyiz. Trakya, tarım ve hayvancılıkta önemli bir bölge. Anadolu'dan hayvan kabul etmiyoruz.

550 bin büyük ve küçük baş hayvanımız var. Yatırımcılara eleman bulmak için kurslar açıyoruz. Her yatırımcıya istenilen şekilde eleman bulmak için çalışıyoruz. Dereköy sınır kapımıza Vize'den 1 saatte ulaşılabilir. Bulgaristan'a 190 kilometre sınırımız var. Bulunduğumuz bölge çok büyük öneme sahip. Özel OSB, yatırımcılara karayolu, liman ve hava alanlarına yakınlığıyla avantaj sağlayacak. Türkiye'de 8 sakin şehirden bir tanesi Vize'dir."

OSB ilçe ekonomisine katkı sağlayacaktır

Vize Belediye Başkanı Selçuk Yılmaz da Plastik Organize Sanayi Bölgesi'nin ilçe ekonomisine katkı sağlayacağına inandığını belirtti. OSB ile Vize halkına iş imkanı doğacağını ifade eden Yılmaz, "Vize'nin tarihsel özellikleri çok fazladır. Biz her sanayiciye kucak açan bir belediye değiliz. Plastik sektörünün çevreye az zarar veren kuruluş olduğundan dolayı kucak açmış bulunuyoruz. Elimizden gelen her desteği vermeye çalışıyoruz. Vize, Avrupa'ya açılan kapılara ve İstanbul'a yakınlığıyla dikkat çekmektedir. Bölgemiz çok güzel bir bölgedir. İnsanımıza iş gücü sağlayacağız. Çok mutluyuz" dedi.
 

Bu konularda ilginizi çekebilir