Kişi başı üretim endeksi arttı

İmalat sanayi genelinde çalışan kişi başına üretim endeksi de bu yılın 2'nci döneminde, bir önceki döneme göre yüzde 5.42 arttı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - İmalat sanayi genelinde çalışan kişi başına üretim endeksi, bu yılın 2. döneminde, bir önceki döneme göre yüzde 5.42 arttı. 

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, bu yılın ikinci dönemine ilişkin verimlilik istatistiklerini açıkladı.  

Avrupa Topluluğu'nda Ekonomik Faaliyetlerin İstatistiki Sınıflaması baz alınarak yapılan hesaplamaya göre, çalışılan saat başına üretim endeksi ise bu yılın 2. döneminde, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 0.49;  bu yılın 1. dönemine göre de yüzde 5.41 artış gösterdi. Söz konusu endeks, geçen yılın 2. dönemine göre ise yüzde 1.28 azaldı.   

İmalat sanayi genelinde çalışan kişi başına üretim endeksi de bu yılın 2. döneminde, bir önceki döneme göre yüzde 5.42 arttı. 

Bölümler itibarıyla bakıldığında ise çalışan kişi başına üretim endeksinde, bir önceki yılın aynı dönemine göre en büyük artış yüzde 10.61 ile " temel eczacılık ürünlerinin ve eczacılığa ilişkin malzemelerin imalatı", en büyük azalış ise yüzde 25.59 ile "kok kömürü ve rafine edilmiş petrol ürünleri imalatı" kategorilerinde oldu.  

Çalışılan saat başına üretim endeksinde de geçen yılın aynı dönemine göre en büyük artış yüzde 13.99 ile "temel eczacılık ürünlerinin ve eczacılığa ilişkin malzemelerin imalatı", en büyük azalış ise yüzde 25.84 ile "kok kömürü ve rafine edilmiş petrol ürünleri imalatı " bölümlerinde gerçekleşti. 

Bu konularda ilginizi çekebilir