Klasik de var tango da

İstanbul’da 20 Aralık’a kadar dinlenebilecek sanatçılar arasında Renaud Capuçon ile Wiener Concert-Verein, Katia & Marielle Labèque ile Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası, Ariel Ardit, Yasmin Levy ve Borusan Quartet var.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME


2018-2019 sezonunun en yoğun zamanının yaşandığı şu günlerde, konser salonları sevilen sanatçıların performanslarına birbiri ardına ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. İstanbul’da 20 Aralık’a kadar sahne alacak isimler arasında; Renaud Capuçon ve Wiener Concert-Verein, Katia & Marielle Labèque ve Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası (BİFO), Borusan Quartet, Ariel Ardit ile Yasmin Levy var.

Sanatseverler kentte bu akşam, günümüzün en önemli kemancılarından biri kabul edilen Renaud Capuçon’u dinleme olanağı buluyor. Keman virtüözü, İş Sanat’ta, Phillippe Morard yönetimindeki Wiener Concert-Verein’la birlikte saat 20:30’da sahne alıyor.

Borusan Quartet ise gelecek hafta iki farklı mekânda konser vermeye hazırlanıyor. Süreyya Operası’nda 17 Aralık’ta, ENKA Oditoryum’da 18 Aralık’ta sahne alacak olan ekip, “Viyana Klasikleri”ni dinleyicilere sunuyor.

BİFO’dan bir prömiyer...

BİFO da 20 Aralık akşamı bir Türkiye prömiyeri gerçekleştiriyor. BİFO’nun Bryce Dessner’e, dünyanın önde gelen filarmoni orkestralarıyla ortak verdiği siparişin sonucunda yazılan “İki Piyano için Konçerto”, Katia ve Marielle Labèque tarafından seslendiriliyor. Orkestrayı Sascha Goetzel’in yöneteceği konser, Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda.

İstanbul’da önümüzdeki günlerde klasik müzik dışında pek çok konser de var. Arjantinli ünlü tango şarkıcısı Ariel Ardit, 18 Aralık’ta ilk kez İstanbullu müzikseverlerle buluşuyor. Ardit, Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda gerçekleşecek konsere kendi grubuyla çıkıyor. Ladino müziğin temsilcisi Yasmin Levy ise 20 Aralık’ta Volkswagen Arena’da sahne alıyor. Batılı enstrümanlarla Doğunun ritmini harmanlayan sanatçı, sevilen şarkılarından oluşan bir repertuarı seslendirmeye hazırlanıyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir