KOBİ'lerle büyük işletmeler Adana'da buluştu

Mega Satınalanlar Zirvesi'nde Doğu Akdeniz bölgesindeki büyük işletmeler ile tedarikçiler bir araya gelerek yeni iş anlaşmaları yapma şansı buluyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Adana Valisi Mustafa Büyük, "Adana, Osmaniye, Hatay, Kahramanmaraş gibi iller birbiriyle işbirliği içinde olmalı. Bu illerdeki firmalar, yarışma içinde olurken aynı zamanda dayanışma içinde olup yarışı birlikte kazanmalılar" dedi. 

Refleks Gazetesi'nce düzenlenen ve Doğu Akdeniz'de faaliyet gösteren büyük işletmelerle tedarikçi konumundaki KOBİ'lerin bir araya geldiği Mega Satınalanlar Zirvesi'nde konuşan Vali Büyük, "Bölgesel kalkınmaya hep birlikte destek verirken, Adana, Osmaniye, Hatay, Kahramanmaraş gibi iller birbiriyle işbirliği içinde olmalı. Bu illerdeki firmalar, yarışma içinde olurken aynı zamanda dayanışma içinde olup yarışı birlikte kazanmalılar. İşbirliğini artırarak, üstün oldukları noktada diğer firmalara katkı sağlayacak ve geleceğe ümitle bakmamızı sağlayacaksınız. Burada yapılan etkinliğin bu anlamda önemi büyük. Buradaki bir araya gelmeler, ülkemiz ekonomisine olumlu katkılar sağlayacaktır. Aradığını uzaklarda ararken, yakınındakilerin farkında olunmadığı durumları çok duyarız. Bu etkinlikle bu problemi de çözmüş olacağız" diye konuştu. 

Dünyada ticaret piyasasının durumunun iyiye gitmediğini belirten Refleks Gazetesi İmtiyaz Sahibi Esra Özden, her alanda güç birliğine ihtiyaç olduğunu belirterek, "Ürün alıp sattığımız ülkelere baktığımızda bu tabloyu görebiliyoruz zaten. Bu kötü durumda ülkeler de şirketler de boş durmayacak. Daha fazla üretim, daha fazla kazanç, daha az maliyet için yarışılacak bir döneme giriliyor. Bu nedenle güçlü kalabilmek için daha fazla iletişime ve güç birliğine ihtiyaç var. Bunu da en yakınımızdaki şirketler, iller ve ülkelerle başlatmamız gerek. Gelişmiş ülkeler bunu çok erken başlattı. Biz be burada bunu bölgesel olarak yapacağız. Türkiye'de ilk 1000 sanayi kuruluşu arasına giren Doğu Akdeniz firmalarının satın alma yetkilileri burada. Tedarikçi ve KOBİ'lerimizle yüz yüze yapılacak görüşmelerin, yeni iş imkanlarına olanak sağlayacağına inanıyorum" ifadelerini kullandı. 

Kuvanç: Firmalar sinerji artıracak birliktelikler oluşturmalı

Adana Sanayi Odası Başkanı Zeki Kuvanç da Türkiye'deki ve bölgedeki firmalararası işbirliklerinin istenilen düzeyde bulunmadığını ifade ederek, "Yoğun ve acımasız bir rekabetin yaşandığı günümüzde, firmalar arasındaki işbirliklerinin küresel anlamda daha başarılı olmak için olmazsa olmaz olduğunu görmekteyiz. Firmalar, birlikte çalışma kültürünü geliştirmeli, sinerji artıracak birliktelikler oluşturmalıdır. Bu anlamda bölgedeki büyük işletmelerle tedarikçi ve KOBİ'leri bir araya getiren bu zirvenin bölge ve ülke ekonomisi için çok önemli katkı sağlayacağına inanıyorum" değerlendirmesinde bulundu. 

Bu konularda ilginizi çekebilir