Koç Topluluğu yatırımlarını %58 artırdı

Koç Holding Enerji Grubu Başkanı Memioğlu, değişken piyasa koşullarına rağmen yatırımlarını % 58 arttırdıklarını belirterek, hedeflenen 6,8 milyarlık yatırım planlarına hız kesmeden devam ettiklerini söyledi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

KOCAELİ - Koç Holding Enerji Grubu Başkanı Erol Memioğlu, değişken piyasa koşullarına rağmen bu yılın ilk 9 ayında yatırımları geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 58 oranında arttırdıklarını bildirdi. 

Tüpraş'tan yapılan yazılı açıklamada, Tüpraş'ın tüm rafinerilerinde düzenlenen kıdem armağanları töreni ile 30. kuruluş yıl dönümünün kutlandığı belirtildi.

Açıklamada törendeki konuşmasına yer verilen Koç Holding Enerji Grubu Başkanı Erol Memioğlu, zorlu piyasa koşullarına karşın Koç Topluluğu olarak ülkenin uzun vadeli büyüme potansiyeline inandıklarını kaydetti. 

Değişken piyasa koşullarına rağmen bu yılın ilk 9 ayında yatırımları geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 58 oranında arttırdıklarını belirten Memioğlu,  2013 yılı için hedeflenen 6,8 milyar lira tutarındaki yatırım planlarına hız kesmeden devam ettiklerini anlattı. 

Koç topluluğu olarak her işlerini ülke ekonomisindeki paylarının getirdiği sorumluluğu gözönünde tutarak üretimlerini sürdürdüklerini ifade eden Memioğlu, "Ülkemizin cumhuriyet ve ekonomik kalkınma tarihiyle özdeş bir kurumu olarak, kurucumuzdan miras aldığımız ülke sevgisini, bu ülkeye olan güven ve bağlılığını kendimize bayrak yaparak birlikte üretiyor, en fazla katma değer oluşturmak için çaba gösteriyoruz. Hedeflerimiz, değerlerimiz, iş yapma biçimimiz, yönetim prensiplerimiz, başarılı ortaklıklarımız, dünyayı ve gelişmeleri doğru değerlendirmekteki başarımızı sizlerin de içinde bulunduğu 90 bine yakın çalışanımız, 10 binden fazla bayimiz ile başarıyoruz."  

"Ülkemize değer katmaya devam edeceğiz" 

Memioğlu, ülkenin en büyük sanayi kuruluşu olarak geliştirdikleri iş planlarının, uyguladıkları stratejilere uyumlu yeni organizasyonlarla sürdürdükleri operasyonel mükemmellik çalışmalarının yanı sıra işçi sağlığı ve güvenliğine yönelik çalışmalarının da şirkete önemli katkılar sağlayacağına işaret etti. 

Memioğlu, "Ülkemizin en büyük ailesi olarak önümüzdeki yıllarda da küresel boyutta bir şirket olma yolunda sizlerin verdiği güvenle ilerlerken ürünlerimiz, hizmetlerimiz, yönetim becerimiz ve özenilen insan kaynağımız ile ülkemize değer katmaya devam edeceğiz" ifadesini kullandı. 

Bugün birincil enerji kaynakları içinde yaklaşık yüzde 30 civarında payı olan petrolün mevcut verilerle bundan sonraki 30 yılda sadece 2-3 puan gerileyeceğinin hesaplandığını anlattı.

"Dünyanın en üst seviyedeki dönüşüm katsayısı" 

Erkut, 26 Ocak 2006'da Tüpraş'ın ülkenin en köklü ve değerli topluluğu Koç Grubu'na katıldığını hatırlatarak, "Kendi varlığını ülkesinin varlığı ile özdeşleştiren, kurucusunun izinden giderek taşıdığı bayrağı her yıl yeni zirvelere tırmandıran Koç Topluluğu kültürü ile uluslararası arenada yeri tescillenmiş Tüpraş kültürünün birleşmesinin hem ülkemiz hem topluluğumuz hem de biz çalışanlar için en mükemmeli olduğunu düşünüyorum" ifadesini kullandı. 

Bu konularda ilginizi çekebilir