Kocaeli'de 6 ayda 1,5 milyar liralık yatırım teşviki

Sanayi kenti Kocaeli'de, yılın ilk yarısında 64 yeni yatırım için 1,5 milyar lira tutarında yatırım teşvik belgesi düzenlendi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

KOCAELİ - Ekonomi Bakanlığı verilerinden derlenen bilgiye göre, yılın ilk yarısında Kocaeli için sabit yatırım tutarı 1 milyar 503 milyon lira olan 64 yatırım teşvik belgesi düzenlendi. Şirketler bu belgeler kapsamında bin 509 yeni istihdam öngördü.  

Vergi, faiz ve prim desteği verilen paket kapsamında yerli firmalar için daha fazla teşvik belgesi düzenlense de öngörülen sabit yatırım tutarının yüzde 66'sını yabancı sermayeli firmalar taahhüt etti. Bu dönemde düzenlenen 64 yatırım teşvik belgesinin 48'i yerli sermayeli firmalar tarafından alındı. Bu firmala,r Kocaeli'de 511 milyon liralık yatırım sözü verdi. 16 teşvik belgesi düzenlenen yabancı sermayeli firmalar da 991 milyon liralık sabit yatırım taahhüdünde bulundu.  

En fazla teşvik belgesi 51 adetle imalat sektöründe faaliyet gösteren firmalara verildi, hizmet sektöründe 12, tarım sektöründe de 1 firma için belge düzenlendi. 

Bu konularda ilginizi çekebilir