EKK'da kararlaştırılan tedbirler hafta içi açıklanacak

Kamu maliyesi, bankacılık ve finans sektörü, reel sektör ve işgücü piyasasına yönelik alınması gereken tedbirler hafta içerisinde açıklanacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında Çankaya Köşkü'nde toplanan Ekonomi Koordinasyon Kurulu (EKK), alınacak tedbirleri masaya yatırdı. Yaklaşık 5 saat süren toplantı sonrası yapılan açıklamada; döviz kurlarındaki dalgalanmalara ilişkin alınması gereken tedbirlerin haftaya açıklanacağı bildirildi.

EKK Toplantısının ardından yapılan açıklamada , "Kamu maliyesi, bankacılık ve finans sektörü, reel sektör ve işgücü piyasasına yönelik olarak alınması gereken tedbirler kararlaştırılmış olup, teknik çalışmaların tamamlanmasını müteakip hafta içinde kamuoyu ile paylaşılacaktır." denildi.

Açıklamada ayrıca, "Avrupa Birliği ile görüşmeleri devam eden Gümrük Birliği anlaşmasının güncellenmesine ilişkin devam eden olumlu süreç hakkında ilgili bakanlar tarafından EKK bilgilendirilmiş ve aynı doğrultuda çalışmaların hızlandırılmasına karar verilmiştir." ifadelerine yer verildi.

Toplantıya, Başbakan Yardımcıları Nurettin Canikli, Mehmet Şimşek, Veysi Kaynak, AB Bakanı Ömer Çelik, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Maliye Bakanı Naci Ağbal, Başbakanlık Müsteşarı Fuat Oktay, Hazine Müsteşarı Osman Çelik, Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya, BDDK Başkanı Mehmet Ali Akben ve SPK Başkanı Vahdettin Ertaş da katıldı.

Dolar, ABD verisiyle rekordan uzaklaştıDolar, ABD verisiyle rekordan uzaklaştı

 

Borsa İstanbul'dan TL hamlesiBorsa İstanbul'dan TL hamlesi

 

Bu konularda ilginizi çekebilir