Borsa İstanbul'dan TL hamlesi

Borsa İstanbul, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dün yaptığı çağrıya destek mahiyetinde tüm nakdi varlıklarını TL'ye çevirme kararı aldı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Borsa İstanbul (BİST), tüm nakdi varlıkların TL'ye çevrildiğini bildirdi.

Borsa İstanbul'dan yapılan açıklamada, "Borsa İstanbul, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın dün yaptığı çağrıya destek mahiyetinde, 2 Aralık 2016’dan itibaren tüm nakdi varlıklarının Türk Lirasına çevrilmesine ve Türk Lirası hesaplarında tutulmasına karar vermiştir." denildi.

'Dolarınızı bozdurun; altın alın, TL'ye dönüştürün''Dolarınızı bozdurun; altın alın, TL'ye dönüştürün'

'Geniş kapsamlı çalışma başlattık'

BİST Başkanı Himmet Karadağ, konuya dair Bloomberg HT'ye yaptığı değerlendirmede "TL'ye olan güvenimizi yansıtmak için hazır değerlerimizde yer alan, ihtiyaç da duymadığımız varlıkları TL'ye çevirdik" dedi.

Karadağ, "Bu sadece varlık kalemleriyle ilgili de değil, tüm veri satışı ve diğer tüm sektörle ilgili çalışmalarımızda yer alan dolar-euro bazlı tariflerimizin de tamamını TL bazına çevirmek için geniş kapsamlı çalışma yaptık" diye konuştu.

Bunun tüm kamu kurumlarına örneklik etmesi gereken bir çalışma olduğunu söyleyen Karadağ, "Önümüzdeki dönemde bu kapsamda diğer tariflerimizle ilgili çalışmaları da paylaşıyor olacağız" ifadesini kullandı.

TMSF'den de TL kararı geldiTMSF'den de TL kararı geldi