‘Krizlerde yatırımları artırarak sürdürmeli’

Sanko Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, “Şirketleri kur tablosu değil panikleme bitirir” dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Sanko Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, krizlerde yatırımların artırılarak sürdürülmesi gerektiğini söyledi. Sanko Holding - Avnet ortaklığı ile kurulan AvnetTechnology Türkiye Genel Müdürlüğü ve IBM Türkiye Genel Müdürlüğü’nün Sapanca’da düzenlediği Avnet CEO Zirvesi’nde konuşan Konukoğlu, Sanko olarak kriz dönemlerinde yatırımlarını gerçekleştirdiklerini ifade ederek şunları söyledi:

“Kriz döneminde yatırımı başlatırsanız, krizden çıkma döneminde yatırımı tamamlamış ve piyasaya girmiş olursunuz. Eğer sektörün zirve yaptığı dönemde yatırım yaparsanız hem maliyeti artırırsınız hem de zirve sürecini yatırımla geçirmek durumunda kalırsınız. Krizlerde yatırımlar durdurulmamalı, aynı kararlılıkla ve artırılarak sürdürülmeli. Geçici dönemler olan  kriz dönemlerinde daha çok çalışılması, hedefe ulaşmak için daha azimli olunması gerekiyor.”

Kişileri ve şirketleri krizlerin ya da olumsuzlukların değil, panik ortamının bitireceğini vurgulayan Konukoğlu, “Kriz dönemlerinde yapılabilecek en büyük yanlış paniğe kapılıp, yatırımları yavaşlatmak veya durdurmak olacaktır. Kurdaki belirsizlik büyük bir sorun olmakla beraber, şirketleri kur tablosu değil panikleme bitirir” dedi.

“Gaziantep huzurun sembolü oldu”

Birlik, beraberlik ve dayanışma içerisinde olunduğu taktirde başarıya ulaşmanın mümkün olduğunu kaydeden Konukoğlu, “Bu ailede de böyledir, şirketlerde de böyledir, ülkede de böyledir. Kardeşlerimle el ele vererek Sanko’yu istikrarlı bir şekilde büyüttük, Gaziantepliler olarak ise Gaziantep’i Türkiye’de örnek alınan, ekonominin merkezi, huzurun sembolü haline getirdik” dedi. Sanko’nun her zaman Türkiye’nin büyümesinin en az yüzde 50 üzerinde büyüdüğünü vurgulayan Konukoğlu, “Yatırımları planlarken gelişmeleri yakından izledik. Sani Konukoğlu Vakfı aracılığı ile ihtiyaç sahiplerine de destek verdik” dedi.

Avnet’in IBM ürününe yönelik birlikte iş yaptığı 40 konuğun katıldığı zirvede söz alan Avnet Türkiye Genel Müdürü Hakkı Eren ise Fortune dergisi Elektronik Toptancısı Kategorisinde ‘En Beğenilen Şirket 2013” dahil, 5 yıl üst üste seçilen Avnet’in, Türkiye’de de IBM’in dünya genelinde 150’den fazla ülkede tüm distribütörler arasında “En İyi Distribütör” seçilerek “pazardaki büyümeden fazla büyüme” hedefiyle 2014’te de sektörün gözde şirketi olmaya devam edeceğini kaydetti. 

Bu konularda ilginizi çekebilir