Küçükler Tekstil, uyurken manyetik terapi sağlayacak

Yatak kumaşları üreten Küçükler Tekstil, ürün çeşitliliğini artırıyor. Örme havlu ve velour cinsi kumaş üretimi için yatırıma hazırlanan şirket, Ar-Ge alanında da atağa geçiyor. Küçükler Tekstil bu yıl 7 farklı ürünü piyasaya sunmaya hazırlanıyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

KAYSERİ-DÜNYA

Gündemine yeni yatırımları alan Küçükler Tekstil, inovatif ürünler için çalışmalarını hızlandırıyor. Kısa zamanda 14 farklı inovatif ürüne imza attıklarını anlatan Küçükler Tekstil Genel Müdür Yardımcısı Selim Şahin, bu yıl da ürünlerine yenilerini ekleyeceklerini söylüyor. Şahin, “Unique Serisi, Doğal Seri, Konfor Serisi, Hijyen Serisi ve Lüks Serisi olmak üzere her biri farklı markalardan oluşan, 28 adet ürün grubuna sahibiz. Bu yıl üretimimize üç boyutlu yapısı ile yatağa yüksek nefes alma özelliği sağlayan spacer kumaşı da ekledik” ifadelerini kullanıyor. 

Ar-Ge ve inovasyon çalışmalarının yatırım bütçelerinde önemli bir paya sahip olduğuna dikkat çeken Şahin, “Gelişime, yeniliğe önem veren bir firmayız. Ar-Ge bölümümüzde güzel çalışmalara imza attık.14 farklı inovatif ürüne imza attık” bilgilerini veriyor. Geliştirdikleri ürünlerin özelliklerine değinen Şahin, “‘Climattress’ adını verdiğimiz kumaş türünde dış çevre sıcaklıklarına göre kumaş içindeki sıcaklığı ayarlama özelliği var. ‘Detox’ kumaş türümüz ise bedenimizin depoladığı toksinlerden temizlenmesine yardımcı oluyor. ‘Air Plus’ yatak kumaşımız ise ortama göre cevap veren ve tamamlayıcı süreçleri ile istenmeyen koşulları nötralize eden bir mekanizmaya sahip. ‘Medicare’ kumaş türü de TcPO2 seviyesini yükselterek vücudun enerjisini artırmaya, vücut sağlığını iyileştirmeye yardımcı oluyor” diyor. 

Aleve dayanıklı, manyetik terapi sağlayan kumaşlar üretiyor 

Yeni ürünlerinin özellikleri hakkında bilgi veren Şahin, özetle şu ifadeleri kullanıyor: 
“Yeni ürünlerimizden ‘Tesla’, manyetik terapi sağlıyor. Bu projede geliştirdiğimiz kumaşımız Japonya’da özel bir laboratuvarda ve Türkiye’nin önde gelen bir üniversitesinde test edildi. ‘Reiki’, yeşim taşlı yatak kumaşı ve ‘Jojoba Oil’ ile cilt bakımına katkı sağlayan kumaşı da ürün gamımıza ekleyeceğiz. Bu ürünler ile ilgili patent çalışmalarımız sürüyor. Şu anda aleve dayanıklı ürünler yapıyoruz. Ayrıca ürünlerimizde anti-bakteriyel kimyasalları da uygulayabiliyoruz. Bu uygulama zararlı bakterileri öldürüyor ve kötü koku oluşumunu engelliyor. Mikrokapsül teknolojisiyle de özel koku işlemleri yapabiliyoruz.” “

Günlük 15 ton hammaddeyi mamul ürüne dönüştürüyoruz” 

Toplamda 45 adet yuvarlak örme makinesi ile üretim yaptıklarını anlatan Şahin, faaliyetlerini 10 bin metrekaresi kapalı, 5 bin metrekaresi açık alana sahip tesislerinde 150 kişi ile yürüttüklerini söylüyor. Şahin, “‘Comfytex’ olarak üretim kapasitemiz aylık 800 bin metreküp. Günlük 15 ton civarında hammaddeyi mamul ürüne dönüştürebiliyoruz. Önümüzdeki yıllarda dokuma ve çözgü örmeciliği alanlarında yatırımlarımız olacak. Ayrıca örme havlu ve velour cinsi kumaş üretimi için yatırım planlarımız var” açıklamasını yapıyor. 

“Üretimin yüzde 65'ini ihracata aktarıyoruz” 

40 ülkeye ihracat yaptıklarını söyleyen Şahin, yurtdışı pazar paylarını artırmaya devam edeceklerini vurguluyor. “Almanya, İngiltere, Macaristan, Brezilya, Hırvatistan, Yunanistan, Irak’ın da aralarında bulunduğu çok sayıda ülkeye ürün gönderiyoruz” ifadelerini kullan Şahin, “Üretimimizin yüzde 65’ini ihracata kanalize ediyoruz. Kendimizi direkt müşteriye ifade edebilmemiz için yurtdışındaki etkinliğimizi artırmamız gerekli. Yurtiçi ve yurtdışındaki fuarlara katılmaya devam edeceğiz. Bu yıl içerisinde Amerika pazarına da açılmayı hedefl iyoruz. Bu yıl 40 ülkeye ulaştık. Yakın ve orta vadede 50’den fazla ülkeye ihracat yapmayı hedefl iyoruz” diyor. Firmalarının temellerinin 1963 yılına dayandığını anımsatan Şahin, “Şirketimizin kurucusu Hasan Küçük çalışma hayatına 20 metrekarelik bir dükkanda adım attı. 1992’ye kadar kumaş perakendeciliği ile ilgilendi. Sonra Adana’ya gitmeye karar verdi. Burada hazır giyim işletmelerinin ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik işyerini kurdu. ‘Küçükler Tekstil’ adıyla kurulan şirket, daha sonraki yıllarda gelişimini sürdürerek bugünkü yapısına ulaştı. Hasan Küçük’ün memleketi Kayseri’ye yatırım yapma isteği ile de tesisimizi buraya getirdik” bilgilerini veriyor. 

Amerika’yı yakın markaja alıyor 

40 ülkeye ihracat yapan Küçükler Tekstil, yurtdışında etkinliğini artırmanın planlarını yapıyor. Şirket, bu kapsamda yurtdışındaki furalara katılmayı amaçlıyor. Avrupa ve Güney Amerika’da da bayilikleri bulunan Küçükler, bu yıl 6 ay içerisinde 40 ülkeye ürün gönderdi. 50’den fazla ülkeye ihracat yapmayı hedefleyen Küçükler, yine bu yıl Amerika'ya açılmayı istiyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir