Kurbanlık için elinizi çabuk tutun yoksa...

Yalova Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Güleç, bayram yaklaştıkça kurbanlık fiyatlarının artabileceğinden dolayı vatandaşlara "Elinizi çabuk tutun" uyarısında bulundu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

YALOVA - Yalova Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Halit Güleç, "Kurban Bayramına yaklaştıkça fiyatlarda yükseliş yaşanabilir. Bu nedenle vatandaşlarımızın elini biraz çabuk tutması gerekiyor" dedi.
 
Güleç, yaptığı açıklamada, vatandaşları kurban alırken dikkat etmesi gereken hususlar konusunda uyardı. Şu anda Yalova'da bulunan kurban sayısının yeterli geleceğini öngördüklerini ifade eden Güleç, "Şu anda Yalova köylerindeki kurbanlıklar bitmek üzere. Köyler bittikten sonra Kurban Pazarı'ndaki hayvanların satışında artış olacaktır. Fakat hayvan sayısı konusunda sıkıntının çekilmeyeceğini düşünüyoruz. Kurban Bayramına yaklaştıkça fiyatlarda yükseliş yaşanabilir. Bu nedenle vatandaşlarımızın elini biraz çabuk tutması gerekiyor" diye konuştu.
 
Güleç, küçükbaş hayvanların 500 ila 600 lira arasında, büyükbaş hayvanların ise 4 bin ila 8 bin lira arasında satıldığını kaydetti.
 
Çınarcık yolu üzerinde Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü (TİGEM) arazisine kurulan Kurban Pazarı'nda ise henüz hareketlilik başlamadı. Muş, Ardahan, Erzurum, Sivas, Kars ve Ağrı gibi illerden getirilen kurbanlıkların geçtiğimiz yıllara oranla çok ucuza satışa sunulduğunu ifade eden besiciler, önümüzdeki günlerde pazarın hareketlenmesini bekliyor.
 
Kurban Pazarı'nda hayvan satışı yapan besicilerden Nasır Acar, "Bu yıl büyükbaş kurbanlıklar 4 bin liradan başlıyor, 8 bin liraya kadar gidiyor. Bunun da nedeni ithal getirilen kurbanlıklar. Bu yıl fiyatlar çok ucuz. 5,5 bin liralık hayvanı bu yıl 4 bin liraya satışa sunuyoruz. Satışlar şu anda durgun. Önümüzdeki günlerden itibaren bir hareketlilik bekliyoruz" ifadelerini kullandı.
 
Öte yandan, Kurban Pazarı'nda kıran kırana geçen pazarlıklar da renkli görüntülerin oluşmasına yol açıyor. Kurbanlık alan vatandaşlar ile besiciler arasındaki pazarlıklar zaman zaman uzun sürüyor.
 
Bu konularda ilginizi çekebilir