Kurşunsuz benzin iki ay süreyle 3,05 liradan satılacak

EPDK akaryakıt dağıtım ve bayi satışlarına yönelik "tavan fiyat" uygulaması başladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ANKARA - Enerji Piyasası Düzenleme Kurulunun (EPDK) akaryakıt dağıtım ve bayi satışlarına yönelik "tavan fiyat" uygulaması kapsamında kurşunsuz benzinin litre fiyatı 3,05 liradan satılmaya başlandı.

Akaryakıt dağıtım şirketleri ve bayiler, EPDK'nın belirlediği vergiler dahil akaryakıt dağıtım tavan fiyatı ve akaryakıt bayi tavan fiyatlarını uygulamaya başladı.

Buna göre OPET, Shell, PO ve BP'de kurşunsuz benzinin litre fiyatı, 'tavan fiyat' olan 3,05 liradan, kırsal motorinin litre fiyatı 2,35 liradan, motorinin litre fiyatı da 2,49 liradan satılıyor.

EPDK'nın 25 Haziran 2009 tarihli toplantısında alınan kararla tavan fiyat, Petrol Piyasası Kanununu uyarınca petrol piyasasında iki ay süreyle uygulanacak.

Kararda, vergiler dahil litre başına lira cinsinden akaryakıt dağıtım tavan fiyatı ve akaryakıt bayi tavan fiyatının hesaplanmasına ilişkin formül yer alırken, dağıtıcı ve bayiler için üst sınır marj, benzin için litre başına 25 kuruş, motorin için 30 kuruş ve kırsal motorin için 27,5 kuruş olarak belirlenmişti.