Lastik sektöründe toplu sözleşme sevinci

Lastik-İş Sendikası üyesi yaklaşık 5 bin işçiyi kapsayan toplu sözleşme görüşmelerinde anlaşma sağlandı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Kocaeli ve Sakarya'daki 4 lastik fabrikasında çalışan Lastik-İş Sendikası üyesi yaklaşık 5 bin işçiyi kapsayan toplu sözleşme görüşmelerinde anlaşma sağlandığı bildirildi.

Lastik-İş Sendikası'na üye işçiler, Kocaeli'deki Goodyear fabrikasının otoparkında toplanarak, sendika ve genel başkanları Abdullah Karacan lehine slogan attı. 

Kendisini meşale ve konfetilerle karşılayan işçilere hitap eden Karacan, Kocaeli ve Sakarya'daki 4 lastik fabrikasında çalışan yaklaşık 5 bin işçiyi kapsayan toplu sözleşme görüşmelerinde anlaşma sağlandığını kaydetti. 

Taban ücret 2 bin lira

Karacan, Ocak ayı itibarıyla geçerli olacak toplu sözleşme kapsamında asıl işteki işçilerin ücretlerine 6 ayda bir enflasyon, sosyal yardım ödemelerine de aynı periyotlarda enflasyonun yarım puan üzerinde zam yapılacağını belirterek, geçen yıl taşerondan asıl iş yeri kadrosuna alınan destek birimlerinde çalışan işçilerin taban ücretinin 2 bin liraya çıkarıldığını söyledi.

Ölüm tazminatının 50 bin liradan 65 bin liraya yükseltildiğini vurgulayan Karacan, işveren tarafından her işçiye bir defaya mahsus ve bin 500 lirası hibe olmak üzere 5 bin lira destek ödemesi yapılacağını, kalan 3 bin 500 lirasının vade farkı almadan 24 taksitte tahsil edileceğini ifade etti. 

Karacan, sendikalarına üye işçilerin çıplak ücretinin 4 bin 750 lira, giydirilmiş ücretinin de 7 bin 500 liraya ulaştığına dikkat çekerek, "İşletmeler asgari ücret 300 lira arttı diye işçilerini tehdit edeceğine çalışanlarının yaşam kalitesini biraz daha iyileştirmeye önem versinler" diye konuştu. 

Açıklamanın ardından toplu sözleşme işçilerin onayına sunuldu ve kabul edildi. 

Karacan, yeni sözleşmenin işçi ve işveren tarafına hayırlı olması dileğinde bulundu.