Lüks otel inşaatına "ÇED" mühürü

Marmaris'te TMSF'den satın alınan arazide yapımına başlanan 5 yıldızlı otel inşaat alanı, "ÇED" raporu alınmadığı gerekçesiyle mühürlendi.Çok sayıda kamyon ve iş makinesi mühürlenen sahada kaldı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

MUĞLA - Marmaris'te yapımına başlanan 5 yıldızlı otelin inşaatı, Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) raporu olmadığı için mühürlendi

Cumhuriyet Bulvarı'ndaki Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından satılan 40 bin 770 metrekarelik arazide, 654 oda kapasiteli lüks bir otel yapılması için bir süre önce hafriyat çalışmalarına başlandı. 

Muğla Valiliğine, söz konusu inşaata gerekli izinler alınmadan başlandığı yönünde bir şikayette bulunulması üzerine Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekipleri, bölgeye gelerek inceleme yaptı. İncelemede "ÇED Olumludur" veya "ÇED Gerekli Değildir" kararı alınmadan otel inşatına başlandığı tespit edildi. Bunun üzerine Marmaris Kaymakamlığına gönderilen yazıyla inşaat faaliyetinin durdurulması istendi. 

Kaymakamlık tarafından görevlendirilen Marmaris Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, inşaat alanının etrafını şeritlerle çevirerek mühürleme işlemini gerçekleştirdi. Hafriyat çalışmasında kullanılan çok sayıda kamyon ve iş makinesi de inşaat alanında kaldı. Şoförler, araçlarını mühürlü sahadan nasıl çıkartabilecek konusunda yetkililerden bilgi almaya çalıştı.  

Otel inşaatının sahipleri, en kısa sürede "ÇED Gerekli Değildir" kararını alarak inşaat çalışmalarına devam edeceklerini belirtti.  

TMSF'nin borçlarına karşılık Balkaner Grubu'ndan devraldığı 40 bin 770 metrekarelik denize sıfır konumdaki arazi, 2 ay kadar önce ihaleyle 27 milyon dolara satılmıştı. Geçen hafta otelin hafriyat işini yapan taşeron firmanın sahibi, kendisi ve arkadaşlarının parasını alamadığı iddiasıyla kepçeyle eylem yapmış ve iş makinesiyle bir polise çarparak yaralanmasına neden olmuştu.  

Bu konularda ilginizi çekebilir