Mali sorumluluk sigortası 268 bin lira oldu

Motorlu karayolu taşıtlarının sağlık sigortası teminatı iki katından fazla artarak 268 bin lira oldu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Zorunlu karayolu taşımacılık mali sorumluluk sigortası kapsamında, otomobil, taksi, minibüs, otobüs için 125 bin lira olarak uygulanan sağlık gideri asgari sigorta teminatı, yeni yılda 268 bin liraya çıkacak. 

Hazine Müsteşarlığı tarafından hazırlanan Zorunlu Karayolu Taşımacılık Mali Sorumluluk Sigortası Tarife ve Talimatında Değişiklik Yapılmasına İlişkin Tarife ve Talimat, Resmi Gazete'de yayımlandı. 

Buna göre, otomobil (sürücü dahil 9 koltuk), taksi, minibüs (sürücü dahil 10-17 koltuk), otobüs (sürücü dahil 18-30 koltuk), otobüs (sürücü dahil 31 ve üstü koltuk) için 125 bin lira olarak uygulanan sağlık gideri asgari sigorta teminatı 268 bin liraya çıktı. 

Kaza başına sağlık gideri asgari sigorta teminatı, otomobil ve takside 875 bin liradan 2 milyon 144 bin liraya, minibüste 1 milyon 750 bin liradan 4 milyon 556 bin liraya yükseldi. Bu miktar sürücü dahil 18-30 koltuklu otobüs için 8 milyon 40 bin, sürücü dahil 31 ve üstü koltuklu otobüs için 13 milyon 400 bin lira olarak belirlendi. 

Sakatlanma ve ölüm durumunda uygulanacak asgari sigorta teminatlarının miktarları da sağlık gideri teminatlarına eşit olacak. 

Sürücü dahil 31 ve üstü koltuklu otobüs için sigorta teminatları, araç ruhsatlarında yazmak kaydıyla, müsteşarlıkça belirlenecek esaslar dahilinde aracın taşıma kapasitesi (koltuk+ayakta yolcu sayısı) dikkate alınarak artırılacak. 

Bu tarife ve talimat hükümleri 1 Ocak 2014'te yürürlüğe girecek. 

Bu konularda ilginizi çekebilir