MARBLE, 23'üncü kez kapılarını açtı

Türkiye'nin en büyük fuar organizasyonlarından MARBLE, 23. kez kapılarını açtı. Fuara bu yıl 30 ülkeden 214 yabancı firma ile, Türkiye'nin 48 kentinden 895 yerli firma katılım gösteriyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Kendi sektöründe dünyanın ilk üç fuarından biri olan Mermer ve Doğaltaş Fuarı MARBLE, 23. kez kapılarını açtı.

Fuara bu yıl, 30 ülkeden 214 yabancı firmanın yanı sıra ülke genelinde 48 kentten de 895 firma katılım gösteriyor. Fuar nedeniyle İzmir'deki otellerde yüzde 90 doluluk oranına ulaşıldı.

Toplam 25 bin ton mermer ve doğal taşın sergileneceği fuarın açılışında konuşan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, fuarı İzmir'e kazandırdığı için İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na teşekkür etti.

Sektör fuarları içinde en büyük fuarın Marble olduğuna dikkat çeken İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da, "Ülkemizin geçirdiği zor süreçte İzmir'deki hizmet sektörünü yaptığımız fuarlar ile ayakta tutmaya çalışıyoruz. Biz alıcı ile satıcıyı buluşturup; sanayicimizi dünyayla tanıştırırken kent ekonomisinin de gelişmesini amaçlıyoruz. İzmir'deki turizm ve hizmet sektörü Fuar İzmir ile büyümeye devam edecek" diye konuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir