Media Markt'ın 3. mağazası İstanbullularla buluşuyor

Mağaza 6 bin metre kare alanda faaliyet gösterecek ve tüketicilere 20 bin ürün çeşidi sunacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - Media Markt, 27 Kasım Perşembe günü  Türkiye'deki 7, İstanbul'daki 3. mağazasını, Kozyatağı Optimum Alışveriş Merkezinde açacak.

Açılış dolayısıyla düzenlenen basın toplantısında konuşan Media Markt Operasyonlardan Sorumlu Türkiye Genel Müdürü Nuri Topatan, gelecek yıl yatırımlarına devam edeceklerini belirterek 780'e yakın çalışanları olduğunu hatırlattı ve 2009 yılında bin kişiye istihdam sağlayacak yatırım planladıklarını ifade etti. Krizi görmezlikten gelmediklerini belirten Topatan, şöyle devam etti:

"2009, krizin etkilerinin ciddi şekilde hissedildiği bir yıl olacaktır. Tüketiciler harcamalarını azaltabilir, psikolojik faktörlerin de etkisiyle tasarrufa yönelebilir. Ancak perakendeciler olarak içe kapanmak yerine etkin stratejilerle farklılaşmak, kriz dönemlerinde başarıya giden yolun kapısını açacak anahtar olabilir. Ekonomik kriz, Media Markt'ın agresif büyüme çizgisini değiştirmeyecek."

Türkiye'deki hedeflerinin pazar lideri haline gelmek olduğunu vurgulayan Topatan, Media Markt mağazalarının rakiplerin yanı sıra kendi aralarında da rekabet ettiğini, bunun da tüketiciye uygun fiyatlarla alışveriş yapma fırsatı yarattığını kaydetti. Önümüzdeki dönemde Bursa'da yeni bir mağaza daha açacaklarını belirten Nuri Topatan, yeni yatırımlarının kriz dönemindeki işsizliğe "merhem" olacağını söyledi.

Krizde ürün fiyatlarının değişmeyeceğini kaydeden Topatan, "Almanya'dan finans desteği alıyoruz ve ciddi bir yatırım yapıyoruz. Kardayız, kazanıyoruz. 2015'e kadar bütün planlarımız hazır, hız kesmeden devam edeceğiz. Türkiye potansiyeli yüksek bir ülke, genç bir kitle var doğru bölgelerde doğru fiyatlandırmayla devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

İzdihama karşı 250 güvenlik görevlisi

Gazetecilerin daha önceki mağaza açılışlarında yaşanan izdihamın tekrarlanmaması için herhangi bir önlem alınıp alınmadığının sorusunu yanıtlayan Topatan, "250 kişilik güvenlik gücümüz olacak, promosyon standlarında ise görevli arkadaşlar ürünleri tek tek verecekler. Ürünler kontrollü olarak satılacak" dedi.

Media Markt'in, tüketici elektroniği perakendecisi BestBuy ile ilk defa Türkiye'de rekabete gireceğinin ve bu durumun satışlarını nasıl etkileyeceğinin sorulması üzerine Nuri Topatan, "Ben çok sevinçliyim tatlı bir rekabet olacak. Onları da merak ediyorum. Onlar da farklı bir konseptle gelecektir. Ama bu durumda kazanan vatandaş olacaktır. Dolayısıyla fiyatlar düşebilir." şeklinde konuştu.

84 personelin çalışacağı Optimum Alışveriş merkezinde açılacak olan mağaza 6 bin metre kare alanda faaliyet gösterecek ve tüketicilere 20 bin ürün çeşidi sunacak.