Media Markt'ın İzmir mağazası 28 Ekim'de açılıyor

Balçova'da açılacak mağaza 3 bin 700 metre kare satış alanına sahip olacak ve 45 binden fazla çeşit ürün bulunacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İZMİR - Elektronik ürünler mağaza zinciri Media Markt, İzmir'deki ilk mağazasını 28 Ekim Çarşamba günü saat 06.00'da açacak.

Media Markt'ın Balçova mağazasının açılışı öncesi İzmir Hilton Otelinde basın toplantısı düzenlendi.

Şirketin Operasyonlardan Sorumlu Türkiye Genel Müdürü Nuri Topatan, Türkiye hedefleri ve stratejileri hakkında bir sunum yaparak gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Topatan, Türkiye pazarına girdikleri 2007 yılından bu yana krizin olumsuz etkilerine rağmen yatırımlarına devam ettiklerini, mağaza sayısını 11'e çıkardıklarını söyledi. İzmir'de açılacak Türkiye'deki 12. mağazanın ardından "Dört Dörtlük Yatırım Atağı" programı kapsamında yıl sonuna kadar 4 mağaza daha açmayı hedeflediklerini dile getiren Topatan, yatırım atağının Türkiye ekonomisine duydukları güvenin bir göstergesi olduğunu kaydetti.

Türkiye'nin krizden ancak şirketlerinin yatırımlarıyla çıkabileceğini ifade eden Topatan, bu dönemde yapılacak bir yatırımın her zamankinden 2 kat değerli olacağını söyledi.

Topatan, yaptıkları ataktan rahatsızlık duyan ve "kıskanma duygusu içinde olan" bazı kesimlerin bulunduğunu, pazarın "kavgayla, yumrukla, çalımla, düelloyla" değil yatırımla kazanılabileceğini ifade etti.

Türkiye pazarının hızla büyüyen bir konumda olması nedeniyle yatırım çekmeye devam ettiğini ifade eden Topatan, sektörde dünya birincisi konumundaki firmanın da Türkiye pazarına İzmir mağazasıyla gireceğini söyledi.

Rakipleri konumundaki firmanın ABD, Meksika ve Çin'de etkili olduğunu, Media Markt'ın ise 14 ülkede bulunduğunu, Avrupa lideri ve dünya ikincisi olduğunu söyleyen Topatan, şunları söyledi:

"Öncelikle rakiplerimize hoş geldiniz demek istiyorum. İlk mağazalarını açacaklar. Rekabetin artması herkes açısından en güzel sonucu verir. Pastadaki paylar yeniden kesilecek, bazı firmalar zor duruma düşecektir. Bu durum aslında onlar için de şanstır. Bizim yapmadığımız alanlarda başarılı olabilirler. Ama fiyat ve seçenek konusunda bizimle rekabet etmekte zorlanırlar. Çünkü bizde en düşük fiyat kanunu uygulanıyor.

Sektörde dünya birincisi ve ikincisi ilk kez İzmir'de karşı karşıya gelecek. Şu anda tüm holding bana bakıyor. Bu görev bana düştü. İzmirliler çok şanslı. Çok güzel bir rekabet izleyeceğiz. Bu rekabet İzmir ekonomisine önemli bir canlılık getirecek. Herkes kazançlı çıkacak."

Media Markt'ın tüm alımlarını Türk şirketlerinden yaptığını belirten Topatan, firmalar arasında oluşan fiyat farklılıklarının finans güçleriyle ilgili olduğunu da söyledi.

Beklemeye geleceklere battaniye, çay verilecek

Balçova semtinde bulunan Media Markt mağazasının 3 bin 700 metre kare satış alanına sahip olacağını 45 binden fazla çeşit ürünün bulunacağını dile getiren Topatan, mağazanın açılışı nedeniyle özel fiyatlar belirlediklerini, açılış günü mağazaya 10-15 bin müşterinin gelmesini beklediklerini dile getirdi.

Media Markt açılışlarının "biraz hareketli ve heyecanlı" olduğunu, açılışta izdiham istemediklerini ve bunun için önlem aldıklarını dile getiren Topatan, "İzdiham yaşanmaması için 700 güvenlik görevlisi hizmet verecek. 3 kilometre uzunluğunda bariyer kurulacak ve bin araçlık otopark kiralandı"dedi.

Topatan mağazaya gece saatlerine gelerek beklemeyi tercih edenler için battaniye, çay gibi hizmetler de vereceklerini söyledi.

Şirketin borsaya kote olması nedeniyle rakamsal bilgiler veremediklerini ifade eden Topatan, 2010 sonu itibarıyla Türkiye pazarının lideri olmayı hedeflediklerini, yeni mağazalar açmaya devam edeceklerini sözlerine ekledi.