Memur-Sen'e iki sendikadan iş bırakma çağrısı

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Koncuk Memur-Sen'i KESK ile birlikte toplu sözleşme bitmeden 21 Mayıs'ta iş bırakma eylemi teklif etti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME




ANKARA - Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, "Buradan Memur-Sen'e toplu sözleşme bitmeden 21 Mayıs'ta iş bırakma eylemi teklif ediyorum" dedi. Memur sendikaları ile Hükümet arasındaki toplu sözleşme görüşmelerinin altıncı oturumu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda devam ediyor. Oturuma verilen arada gazetecilere açıklama yapan Koncuk, Türkiye Kamu-Sen ile KESK'in 23 Mayıs'ta iş bırakma eylemi yapma konusunda mutabakat sağladığını ancak Memur-Sen'den eyleme katılma konusunda olumlu ya da olumsuz bir cevap gelmediğini söyledi.

"Eylem kararımızın 23 Mayıs olması toplu sözleşme masasına hala umut bağladığımızın göstergesidir" diyen Koncuk, toplu sözleşme sürerken iş bırakma eylemi yapmayı doğru bulmadıklarını ifade etti. Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu'nun 23 Mayıs'ta yapılacak iş bırakma eyleminin, Hükümet'e karşı değil Kamu Görevlileri Hakem Heyeti'ne karşı olacağını söylediğini hatırlatan Koncuk, şunları kaydetti: "Gündoğdu'nun toplu sözleşme bitmeden iş bırakma eylemi yapma isteği varsa henüz toplu sözleşme masası devam ediyor, bu isteğine hemen cevap verebiliriz. 21 Mayıs'ta genel grev, iş bırakma eylemi yapabiliriz. Zaman geçmiş değil. KESK de kabul ederse KESK'le beraber, KESK kabul etmezse Memur-Sen'le beraber, Türkiye Kamu Sen olarak 21 Mayıs Pazartesi günü iş bırakma eylemi yaparız. KESK ile de sözümüz üzerine 23 Mayıs'ta ikinci bir iş bırakma eylemi yaparız. Buradan Memur-Sen'e toplu sözleşme bitmeden 21 Mayıs'ta iş bırakma eylemi teklif ediyorum. Masa bitmemiştir. Memur-Sen, 21 Mayıs'ta iş bırakma kararına varsa hemen bu kararı alırız, KESK'i de ikna ederiz, 21 Mayıs'ta eylemimizi yaparız."

Bu konularda ilginizi çekebilir