”Mikro kredi uygulaması, sosyal projelerle örtüşüyor”

AKP Genel Başkan Yardımcısı Aksu, mikro kredi uygulamasıyla yoksulların ve kadınların küçük kredilerle üretime katılmasının hedeflendiğini belirtti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BURDUR - AKP Genel Başkan Yardımcısı Abdülkadir Aksu, mikro kredi uygulamasının hükümetin uyguladığı sosyal projelerle örtüştüğünü bildirdi.

Şeker Fabrikaları Genel Müdürü Mehmet Azmi Aksu ile Burdur'a gelen Abdülkadir Aksu, Burdur Şeker Fabrikası Tesisleri'nde bir süre dinlendi. Aksu, gazetecilere yaptığı açıklamada, mikro kredi bürosunun açılışını yapmak ve yeniden belediye başkanlığına seçilen Sebahattin Akkaya'yı kutlamak amacıyla kente geldiğini söyledi.

Burdur İl Özel İdaresi ile Türkiye İsrafı Önleme Vakfı (TİSVA) arasında mikro kredi projesi protokolü imzalanacağını dile getiren Aksu, mikro kredi uygulamasının, hükümetin uyguladığı sosyal projelerle örtüştüğünü, bu uygulamalara önem verdiklerini belirtti. Aksu, mikro kredi uygulamasıyla yoksulların ve kadınların küçük kredilerle üretime katılmasının hedeflendiğini vurguladı.

Devletin, uyguladığı politikalarla halkına hizmet götürmek zorunda olduğuna işaret eden Abdülkadir Aksu, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı kurulmasına yönelik kanun üzerine oluşturulan fonu ilk kullanan valilerden biri olduğunu dile getirdi. O dönemler Gaziantep Valisi olarak görev yaptığını hatırlatan Aksu, şöyle konuştu:

"Bu sosyal vakıflar, hakikaten, mülki amirlerin, bakıma ihtiyacı olana, hasta olana destek vermelerini kolaylaştırdı. Bu fon rahmetli Turgut Özal'dan sonra amacı dışında kullanılmaya başlandı. Anavatan iktidarından sonra bu fondan hizmetler başka yerlere aktarıldı. Fonun kaynakları küçültüldü. Bu imkan, fonun kaynağı küçülünce azaldı. Herkese verilemedi. Muhtaç olanlara verilemedi. Ta ki, AK Parti iktidar oluncaya kadar. Biz iktidar olduktan sonra, ekonomik politikaların yanı sıra sosyal politikalara da ağırlık verildi. Fonun imkanlarını artırdık. Böylece valilerimizin ellerinde, fondan, gerçekten eksiden olduğu belki daha fazla imkanlar oldu. Böylece vali ve kaymakamlarımız fakirlere sahip çıkmaya başladılar.

Tabii bu yardımları eleştirenler de oluyor. Biz onlara insaf diyoruz. Çünkü devlet, sosyal devlet. Devlet herkese bakmak zorundadır. (Siz vatandaşları dilencilik kültürüne alıştırıyorsunuz) diyenlere şunları diyorum: Öyle insanlar var ki, bırakın çalışmayı, üretmeyi, yatağından dahi çıkamayacak durumlar. Devlet bu insanlara bakmayacak mı? Onun ilacını almak zorundasınız, yakacağını, yiyeceğini karşılamak zorundasınız."

Gaziantep Valiliği döneminde yoksulların evine gittiğini, kiminin evinde sobası, sobası olanın evinde yakacağı bulunmadığını anlatan Aksu, "Adam hasta, ilaç kullanıyor, ilacı muhafaza edecek buzdolabı yok. Bunu yapmak zorundasınız" dedi.

Vali ve kaymakamların yoksullara yardım etmenin yanı sıra projelere de destek verdiğine işaret eden Aksu, "Bu mikro kredi sadece bayanlara, fakirlere ve üretime yönelik küçük bir yardım. Onun için mikro kredi deniyor. Bunu da Burdur'da başlatıyoruz" dedi.