Morgan Stanley: TCMB'den faiz artırımı gelmez

Morgan Stanley, TCMB'den 25 Nisan'da faiz artırımı beklemediğini bildirdi. Manşet enflasyonun da Nisan ayında yüzde 10,1'e gerilemesini bekleyen Morgan Stanley, enflasyonun Kasım ayına kadar çift haneli rakamlarda kalacağını öngördüklerini vurguladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Morgan Stanley, TCMB'den 25 Nisan'da bir faiz artırımı gelmesini beklemediğini bildirdi. Mart ayı enflasyon rakamlarını değerlendiren Morgan Stanley, çekirdek TÜFE'nin Nisan ayında 30 baz puan daha aşağı gelmesini beklediklerini, ancak 2018 ikinci çeyrekte daha fazla düşüşün muhtemel görünmediğini belirtti.

Manşet enflasyonun da Nisan ayında 10 baz puan düşüşle yüzde 10,1'e gerilemesini bekleyen Morgan Stanley, ancak enflasyonun Kasım ayına kadar çift haneli rakamlarda kalacağını öngördüklerini vurguladı. Morgan Stanley, "Yıl sonu için yüzde 9,2 olan TÜFE hedefimize yönelik riskler ABD Doları/Türk Lirası paritesindeki hareketler nedeniyle açık bir şekilde yukarı yönlü" dedi.

TCMB'den iki nedenden dolayı faiz artırımı beklemediklerini de ifade eden Morgan Stanley, ilk neden olarak çekirdek TÜFE'nin yılbaşından bu yana 86 baz puan aşağı gelmesini, manşet enflasyonun da aynı dönemde 169 puan düşmesini gösterdi.

İkinci neden olarak TCMB'nin genelde uzun vadeli reel efektif döviz kuru (REER) trendinden sapmanın çift haneli rakamlara ulaşması halinde harekete geçmesini gösteren Morgan Stanley, TCMB'yi harekete geçirebilecek ABD Doları kuru seviyesinin 4,05 civarı olduğunu işaret etti. Morgan Stanley, TCMB'nin faiz artırımına gitmeden önce daha etkin döviz likiditesi tedbirlerini kullanabileceğini vurguladı.

Ekonomistler enflasyonu değerlendirdiEkonomistler enflasyonu değerlendirdi

 

Bu konularda ilginizi çekebilir