Morityus'dan elektrikli atölye aletleri ithalat talebi

Türkiye’den elektrikli atölye aletleri ithal etmek isteyen Morityuslu firma, matkap, gönye, hizar, metal testeresi, router, kablosuz matkap vb. ürünler için tedarikçilerle iletişime geçmek istiyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Morityus, 1968 yılında bağımsızlığını kazandıktan sonra hızla gelişen ekonomisi gıda işleme (şeker), turizm, tekstil-hazır giyim ve finansal hizmet endüstrisine dayanmakta, balıkçılık, bilgi ve iletişim teknolojileri ve konaklama da hızla gelişmektedir. Turizm sektörü ekonomide önemli rol oynamaktadır. Mali hizmetler sistemi gelişmiş durumdadır. İhracata dayalı üretimin de hedeflendiği İhracat Ürünü İşleme Bölgeleri de ekonominin dinamik büyümesine katkı sağlamaktadır.

Ülkede GSYİH büyüme oranı diğer Afrika ülkelerine göre daha kararlı ve iyimser bir görünümde olup son 10 yıl içinde GSYİH’sı 4,5 milyar dolardan 11.9 milyar dolara ulaşmıştır.

Ülkedeki dış ticaret; küçük bir ada ülkesi olmasına rağmen ihracatta Etiyopya ve Madagaskar’ı, ithalatta da Kamerun, Zimbabwe, Kongo ve Togo gibi Afrika ülkelerini geride bırakabilmektedir.

Morityus’un uzun vadede; Doğu Afrika’da Singapur/Hong Kong gibi olabileceği bakış açısıyla yakından incelenmesinde fayda görülmektedir. Sahra Altı Afrika ülkelerine hızla artan ilgi, bu ülkenin bölge içi ticaret avantajı açısından önemli fırsatlar yaratabileceği öngörülmektedir.

Morityus  dış ticaret açısından özel bir konuma sahip niteliktedir. Ülke nüfusu, eğitim düzeyi ve ekonomisindeki kararlılık Afrika’da bu ülkeyi özel bir konuma getirmektedir.

Nüfus olarak Akdeniz’de bulunan adaların her birinden daha kalabalıktır. Eğitim düzeyi ve alım gücü seviyesi bu ülkenin dış yatırımcılarla ortak yatırım kabiliyetini yansıtmaktadır. Güvenli, pratik ve iç pazar potansiyeli ile verimli ortak yatırım olanakları bulunabileceğine inanılmaktadır.

Türkiye’den elektrikli atölye aletleri ithal etmek isteyen Morityuslu firma,  matkap, gönye, hizar, metal testeresi, router, kablosuz matkap vb ürünler için tedarikçilerle iletişime geçmek istemektedir. Firma ile aşağıdaki linkten iletişime geçebilirsiniz.

http://turkishexporter.net/en-US/Leads/323285_power-tools-hardware-products-import-inquiry-from-mauritius

Bu konularda ilginizi çekebilir