Mücevher Show başladı!

Mücevher sektörünün kalbi bugün İstanbul'da atmaya başladı. "İstanbul Jewelry Show" pazar gününe kadar gezilebilecek

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Nazlı Ezgi BAYIR

İSTANBUL - Dünyanın mücevheri bugün İstanbul'da görücüye çıktı. İstanbul Jewelry Show, CNR Expo'da başladı. Türkiye Ekonomi Bankası'nın ana sponsorluğunda düzenlenen fuara 25 ülkeden bin 200 firma katılıyor. Türk firmaları fuarda yabancı alıcılarla ikili görüşme fırsatı bulurken, fuarın ihracata önemli katkıda bulunması bekleniyor. 

Araplar'dan büyük ilgi

Dubai'den İsviçre'ye, Libya'dan Rusya'ya kadar farklı ülkelerden yabancı firmaları standartlarında ağırlayan sektör temsilcileri, fuarın Türk mücevher sektörünü hareketlendirdiğini söylüyor. Fuarda özellikle Arap müşterilerin ağırlığı hissediliyor. 

Mücevher İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Güner, "Her yıl iki kez ülkemizde düzenlediğimiz 'İstanbul Jewelry Show'un bu yıl ilkini gerçekleştirdik. Fuara katılan yerli ve yabancı birçok sektör temsilcisi ile görüşmeler organize edildi. İstanbul Jewelry Show'un Türk mücevher sektörü açısından önemi oldukça fazla. Fuarlar katılımcıların sektörle ilgili tüm gelişmeleri yakından görmesine, yeni pazarlar ve yeni ticari işbirlikleri için zemin oluşturuyor. Aynı paralelde ülke ekonomisine sağladığımız katkıyı da artırmak için çalışıyoruz" dedi.

'Dünyanın en önemli alım heyetini ağırlıyoruz'

Son zamanlarda üst üste gelen olumsuz gelişmelerin kuyum ve mücevher sektörünü oldukça zorladığını söyleyen Güner, "Bu zorlukları biraz olsun hafifletmek için bu fuara yatırım yaptık. Aslında sektör olarak dünyanın en kalabalık ve en önemli alım heyetini ağırlıyoruz diyebilirim. Böylece bürokratik düzenlemelerle verdiğimiz açığı kapatacağımıza inanıyoruz” diye konuştu. 

zirh1.jpg Gram altına 'altın zırhlı' teşvik

Bu arada fuarda birbirinden ilginç ürünler ilgi çekiyor. Bu ürünlerin başında İstanbul Altın Rafinerisi tarafından gram altınlar ile hazırlanan zırh yer alıyor. 9 kişi tarafından yaklaşık 3 haftada hazırlanan altın zırhın değeri 1milyon lira. Yetkililer, altın zırh çalışmasının gram altının daha iyi bir yatırım aracı olduğunu vurgulamak amacıyla yapıldığını söylüyor. 

 

bernardo.jpg

 

Bir başka ilginç ürün ise İl Bernardo firması tarafından sergilenen pırlanta kesimli altın toplardan oluşan kolye. 600 gram ağırlığındaki kolyenin değeri yaklaşık 100 bin lira. 

Atasay da fuar için özel olarak hazırlanan firmalardan. Atasay'ın sergilediği "zümrüt taşlı, damla ve markiz kesim pırlantalarla bezeli gerdanlık" 240 bin lira değerinde. 

Ayrıca fuar süresince Mücevher İhracatçıları Birliği tarafından bu yıl altıncı kez organize edilen "Ajur Mücevher Tasarım Yarışması"nın altın ve değerli taş kategorilerinde finale kalan 20 eseri de özel standlarında sergileniyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir