Oyak Renault, 2 Şubat'ta üretime ara verecek

OYAK Renault, talep daralması ve belirsizlikler nedeniyle, Karoseri-Montaj Fabrikası'nda 2-10 Şubat, Mekanik ve Şasi Fabrikası'nda ise 2–8 Şubat tarihleri arasında üretimine ara verecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BURSA - OYAK Renault, global kriz nedeniyle ulusal ve uluslararası pazarlarda meydana gelen talep daralması ve belirsizlikler nedeniyle, Karoseri-Montaj Fabrikası'nda 2-10 Şubat, Mekanik ve Şasi Fabrikası'nda ise 2–8 Şubat tarihleri arasında üretimine ara verecek. 

OYAK Renault'tan yapılan yazılı açıklamada, şöyle denildi: 

''OYAK Renault Otomobil Fabrikaları, endüstriyel sistemini, tüm dünya ülkelerini çeşitli ölçeklerde etkileyen, süresi ve boyutları henüz tam belirlenemeyen krizin, ulusal ve uluslararası pazarlarda yarattığı talep dalgalanmaları ve belirsizliklerine uyarlamak amacıyla, Karoseri-Montaj Fabrikası'nda otomobil üretimine 2 Şubat 2009 Pazartesi gününden 10 Şubat 2009 Salı gününe kadar ara verecek. Mekanik ve Şasi Fabrikası;nda ise motor, vites kutusu ve şasi üretimi 2–8 Şubat 2009 tarihleri arasında duracak.''

OYAK Renault'un, Uluslararası Lojistik ve Yedek Parça Merkezi'nden yedek parça ve CKD dağıtım faaliyetlerinin ise bu tarihler arasında devam edeceği bildirildi.