Perakende ve Sigorta Grubunda yeniden yapılanmaya gidiyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL- Sabancı Holding perakendede yeniden yapılanmaya gidiyor.Sabancı Holding-Carrefour ortaklırsağı Carrefoursa'nın Genel Müdürlüğü'ne Teknosa Genel Müdürü Mehmet Tevfik Nane getirildi. Hisse devri işlemlerinin onaylanmasına kadar Nane'nin mevcut yönetim ile sağlıklı ve başarılı bir devir teslim süreci geçirilmesi hedef doğrultusunda 1 Temmuz 2013'ten itibaren Carrefoursa İcra Komitesi Danışmanı olarak görev yapacağı bildirildi.

Sabancı Holding'den yeniden yapılanma çalışmaları hakkında yapılan açıklamada, Mehmet Nane'den boşalan Teknosa Genel Müdürlüğü'ne, halen Teknosa Satış Genel Müdür Yardımcılığı görevini sürdüren Mehmet Necil Oyman'ın devraldığı kaydedildi. Yeni oluşturulan Kliksa Genel Müdürlüğü pozisyonuna ise, halen Teknosa Finans Genel Müdürlüğü Yardımcılığı (CFO) görevini yürütmekte olan Nevgül Bilsel Safkan atandı. 


Dinçer:Liderlik heyecanımızı ileriye taşıyacak
Sabancı Holding Perakende ve Sigorta Grup Başkanı Haluk Dinçer, konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı: 
"Perakende iş kolundaki yeniden yapılanmamızın getireceği liderlik, heyecan ve dinamizmle, şirketlerimizi büyük başarılara taşıyacağımıza inanıyorum. Sabancı Holding olarak öncelikle Carrefoursa strateji ve organizasyonunu yeniden yapılandırıyoruz. Bu süreçte en kritik rol olarak gördüğümüz Genel Müdürlük pozisyonunu Teknosa'yı sekiz yıldır başarıdan başarıya taşıyan, şirketimizi Sabancı Topluluğu'nun gururu haline getiren, bu yeni rolde de kendisine büyük güven duyduğumuz değerli arkadaşımız Mehmet Tevfik Nane'ye teslim ediyoruz. Teknosa'da ise, boşalan Genel Müdürlük pozisyonunu 13 yıldır Sabancı Topluluğu'nda, altı yıldır Teknosa'da başarıyla görev yapan değerli arkadaşımız Mehmet Necil Oyman üstleniyor. Teknosa, kendisinin liderliğinde, bugüne kadarki azim, kararlılık ve coşkuyla yoluna devam edecek, geçmişteki başarılarının üzerine yenilerini ekleyecek, ‘Yeni Nesil Teknosa' sloganıyla bayrağı çok daha yükseklere taşıyacaktır. Üzerinde büyük beklentilerimiz ve hayallerimiz olan en genç şirketimiz Kliksa'nın Genel Müdürlüğü'ne ise yedi yıldır Teknosa'da yine başarıyla görev yapan değerli arkadaşımız Nevgül Bilsel Safkan atandı. Kendisinin liderliğinde Kliksa'nın önemli rekabet gücü kazanacağına ve hedeflenen yüksek performansı göstereceğine inanıyorum."