”Perakende Yasası'nın acilen çıkarılmasını bekliyoruz”

TESK Başkanı Palandöken, AVM sayısının 2 yılda 6 kat arttığını belirterek, bunun rasyonel ve ekonomik olmadığını belirtti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ANKARA - TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Perakende Yasası'nın acilen çıkarılmasını beklediklerini kaydetti.

Palandöken yaptığı yazılı açıklamada, Ankara'da alışveriş merkezlerinin (AVM) sayısının 2 yılda 6 kat arttığını belirterek, bunun rasyonel ve ekonomik olmadığını ifade etti.

Bu merkezlerin hepsinde aynı marka ve konseptin olduğuna, ancak vatandaşta harcanacak para bulunmadığına işaret eden Palandöken, şunları kaydetti:

"Organize perakende de yaşanan sıkıntılar sistem ve kural olmadan işe girişmenin bedeli. Ancak durum bu hale geldikten sonra şimdi 'ne yapılabilir' tartışılıyor. Aynı markalar her yeni AVM'de yer açmaktan yoruldu. Ekonomik kriz ve daralan piyasalardan dolayı kira ödeyemez duruma düştüler. Neredeyse ürün bedelinin yüzde 30'u kiraya gidiyor. Bu bedel de tüketiciden çıkıyor.

Piyasa araştırması yapmadan işyeri açanlar şimdi nasıl kapatırızın yollarını arıyor. Ya da biraraya gelerek, maliyetleri düşürmek için kira pazarlığı yapıyorlar. Bu nedenle esnaf ve sanatkarımızın korunmasına ve geliştirilmesine yönelik tedbirlerin alınması ve Perakende Yasası'nın acilen çıkarılmasını bekliyoruz."