Perakendeciler ‘yandım’ deyip dövize dönmek isteyebilir

Dünya Gazetesi - SONER CAVKAYTAR

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

SONER CAVKAYTAR

Perakende ve gayrimenkul sektörünün önde gelen küresel şirketlerinden JLL Türkiye Başkanı Avi Alkaş, AVM’Ler ve kiralayan şirketler arasındaki kontratların Türk Lirası’na dönüştürüldüğünü ancak bir süre sonra enflasyon rakamları nedeniyle kiralayan firmaların ‘yandım Allah’ deyip tekrar dövize dönmek isteyebileceğini söyledi.

Alkaş, “Bir akıllı kuyuya taş attı, şimdi çıkarmaya çalışıyoruz” ifadesini kullandı. Eskişehir’de bulunan NeoPlus AVM’nin Nata Holding tarafından satın alınması ve işletmesinin JLL Türkiye tarafından yapılmaya başlanması nedeniyle düzenlenen basın toplantısında konuşan Avi Alkaş, “Şimdi kira kontratları Türk Lirası’na çevrildi ve iki yıl süreyle enflasyona endekslenecek. Enflasyonla ilgili gelişmeler nedeniyle kiralayanlar bu kez dövize geri dönmek isteyebilir. Bu süreç iki yıl devam edecek ama bizdeki kiralamalar 5-10 yıl arasında değişiyor. Önümüzdeki dönemde bir konkordato dalgası bekleniyor. Durumdan faydalanmak isteyenler de oluyor. Ama Nata gibi yatırımda hız kesmeyenler de var” dedi.

NeoPlus, Vega Outlet oldu

Kentin 5 AVM’sinden biri olan NeoPlus AVM’yi Nata Holding’in 50 milyon dolarlık planlı yatırımla aldığını belirten CEO Cüneyt Kandemir, Vega Outlet ismiyle devam edecek olan AVM’ye önde gelen markaların açılacağını kaydetti. Kandemir, 50 bin metrekarelik kiralanabilir alanda 100 mağazanın hizmet vereceğini söyledi.

Bu konularda ilginizi çekebilir