Piyasalar yükselişte zorlandı

ABD'den gelen veriler toparlanma için yetmedi, temkinli duruş değişmedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

İSTANBUL - İMKB hisse senetleri piyasasında Ulusal-100 Endeks, satış ağırlıklı seyrin etkili olduğu günü 147 puan ve yüzde 0.42 değer kayıpla 35.021 puandan tamamladı. Gün sonunda 2.3 milyar TL'lik işlem hacmi oluştu.

ABD Hazinesi dün 5 yıllık tahvil ihracını başarılı bir şekilde tamamladı. Ancak daha uzun vadeli tahvil ihraçlara yönelik soru işaretleri faizleri yukarı taşıdı. Bu durumsa piyasalar üzerinde satış baskısı yarat. Yeni güne de bu kaygılı havayla giren piyasalarda toparlanma çabaları da sınırlı kaldı.

ABD'den gelmekte olan makroekonomik verilere göre yön tayin etmeye çalışan piyasalarda, bugün gelen veriler ise mevcut görünümü çok fazla değiştirmedi.

TSİ 15:30'da gelen ABD'de işsizlik başvuruları 13 bin kişi azalırken, dayanıklı mal siparişleri yüzde 1.9 oranında artış gösterdi. İMKB'nin kapanışı sonrası gelen ABD nisan ayı yeni konut satışları ise 365 bin beklentisine karşın 352 bin adet oldu.

Gün içerisinde en düşük 34.704 puanı gören Ulusal-100 Endeks, en yüksek puan olarak da 35.229'u gördü. Kapanış itibariyle 35 binin üzerinde tutunmayı başaran İMKB'de yarınki seyir yurtdışı piyasaların kapanışlarına göre şekillenecek. Yurtdışında ise şu sıra satış baskısı bir miktar artmış durumda.

Dolar 1.57 TL'den döndü; faiz durgun seyre devam ediyor

Yurtdışındaki satışların da etkisiyle güne taleple başlayan dolar gün içerisinde 1.57 liranın üzerine çıktı. Ardından gevşeme eğilimi gösteren dolar 1.5550 liraya kadar indi. Dolar kapanışa doğru serbest piyasada 1.5650 TL'den işlem görüyor. Bankalararası piyasada en iyi alış/satış ise 1.5630 / 1.5680 TL düzeyinde. Uluslararası piyasada euro/dolar ise 1.3910 sent seviyesine çıkarken, serbest piyasada euro 2.1750 lira seviyesinde dengelendi.

Tahvil-bono cephesinde ise dengeli görünümde değişim olmadı. 2 Şubat 2011 vadeli gösterge tahvilde bileşik faiz yüzde 12.58 seviyesinden kapanırken, yarına valörlü işlemler 12.48'den geçildi. Gösterge kıymet dün yüzde 12.61 bileşik seviyesinden kapanmıştı.

***

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.  Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.