"Azerbaycan'ı üzecek hiçbir etkinlik içinde Türkiye de olmayacaktır"

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, "Türkiye'nin, Azerbaycan ve Ermenistan arasındaki ihtilafı bölge barışı ve zenginliği açısından çözmesi lazım" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ANKARA - TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, "Azerbaycan'ı üzecek hiçbir etkinlik içinde Türkiye de olmayacaktır. Ancak Türkiye'nin, Azerbaycan ve Ermenistan arasındaki ihtilafı da bölge barışı ve zenginliği açısından çözmesi lazım" dedi.

Rifat Hisarcıklıoğlu, Aspen Atlantik Grubu ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı ziyaret etmelerinin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Aspen Atlantik Grubu'nun, "Eski ABD Dışişleri Bakanı Madeleine Allbright'ın kendi döneminde görev yapan dışişleri bakanları ile oluşturduğu bir grup" olduğunu hatırlatan Hisarcıklıoğlu, Allbright'ın, Clinton döneminin dışişleri bakanı olduğunu ve özellikle Bakü-Tiflis-Ceyhan Boru Hattı'nın oluşturulmasında çok önemli katkılar sağladığını ifade etti.

Barack Obama'nın ABD başkanlığına seçilmesi ile beraber, Allbright'ın Demokrat Parti dönemindeki etkinliğinin çok fazla olduğunu kaydeden Hisarcıklıoğlu, grubun ziyareti ile ilgili, "Türkiye uluslararası alanda çok etkin konuma gelmiştir. Bu çerçevede Türkiye'nin etkinliği nasıl artırılabilir? Türkiye'nin önemini dışarıya anlatmak. Bütün ana amaç bu" dedi.

TOBB Başkanı, "Ermenistan sınırının açılması gibi güncel bazı başlıklar da toplantıda görüşüldü mü?" sorusuna, "Türkiye-Ermenistan-Azerbaycan meseleleri konuşuldu" yanıtını verdi.

Hisarcıklıoğlu, "Türkiye ile Ermenistan arasındaki yakınlaşmayı olumlu buluyorlar mı?" sorusu üzerine de "Türkiye'nin bir pozisyonu var biliyorsunuz Azerbaycan ile ilgili. İşgal edilmiş Karabağ topraklarından çıkmadan Türkiye'nin gümrük kapısını açmasının mümkün olmadığı her ortamda ifade ediliyor. Azerbaycan'ı üzecek hiçbir etkinlik içinde Türkiye de olmayacaktır. Ancak Türkiye'nin, Azerbaycan ve Ermenistan arasındaki ihtilafı da bölge barışı ve zenginliği açısından çözmesi lazım" diye konuştu.