"Bakanlık çalışmalarının kriz ortamında önemi ortada"

Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Müsteşarlığına dün atanan Ali Boğa, memuriyete başladığı kuruma Müsteşar olarak dönmekten mutlu olduğunu belirtti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ANKARA - Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Müsteşarlığına dün atanan Ali Boğa, bakanlığın çalışmalarının, bütün dünyayı saran kriz ortamında ülke ekonomisi için öneminin ortada olduğunu belirtti.

Boğa, yaptığı yazılı açıklamada, çalışma hayatına 1977 yılında o dönem ki adıyla, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığında başladığını ifade ederek, memuriyete başladığı kuruma Müsteşar olarak dönmekten mutlu olduğunu kaydetti.

"Kendimi bir anlamda yuvaya dönmüş olarak addediyorum" diyen Boğa, şunları kaydetti:

"30 seneyi aşan memuriyetim boyunca sürekli üretim ve ticaret yapan reel sektörün aktörleriyle bir arada bulundum. Bu kapsamda reel sektörün sorunlarıyla dinamiklerini yakından tanıma ve sorunların çözümü sürecinde aktif olarak yer alma fırsatı buldum.

Türkiye'deki üretim altyapısının geliştirilmesi ve ticaretin düzenlenmesi temelinde tüketicilerden esnaf sanatkarlara, küçük sanayi sitelerinden organize sanayi bölgelerine, KOBİ'lerden büyük ölçekli firmalara, standartlardan AB uyum süreci çalışmalarına kadar birçok konuyla iştigal eden Bakanlığımızın çalışmalarının, içinden geçmekte olduğumuz ve bütün dünyayı saran kriz ortamında ülkemiz ekonomisi için ne denli önemli olduğu apaçık ortadadır."

Özgeçmiş

Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Müsteşarlığı'na atanan Ali Boğa, 1949 yılında Muğla-Fethiye'nin Karaçulha Köyü'nde doğdu. Siyasal Bilgiler Fakültesi'nden mezun olan Boğa, 1977 yılında Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Teşvik ve Uygulama Genel Müdürlüğü'nde Uzman Yardımcısı olarak çalışma hayatına başladı.

1980 yılında "24 Ocak Kararlarıyla" Devlet Planlama Teşkilatı Müsteşarlığı'na geçen Boğa, 1987-1992 döneminde DPT İhracat Proje Değerlendirme Grup Başkanı olarak, İhracat Teşvik Tedbirlerinin mevzuat çalışmalarını koordine etti.

1992 yılında Hazine ve Dış Ticaret Müsteşarlığına geçen Boğa, aynı yıl İhracat Proje Değerlendirme Daire Başkanlığı görevine atandı. Boğa, 1995 yılında ise Dış Ticaret Müsteşarlığı İhracat Genel Müdür Yardımcılığı görevine getirildi.

Avustralya Melbourne Ticaret Ataşeliği görevini de yürüten Ali Boğa, 2003 yılında atandığı Dış Ticaret Müsteşarlığı İhracat Genel Müdürlüğü görevini yürütüyordu. İngilizce bilen Ali Boğa, evli ve üç çocuk babası.