"Bilişim ekonomi için büyük önem taşıyor"

Microsoft Türkiye GM, İstanbul'da düzenlediği Çözüm Zirvesi ile çözümlerini müşterilerine ve iş ortaklarına tanıttı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Microsoft Türkiye Genel Müdürü Çağlayan Arkan, ekonomik koşulların küresel olarak zorlaştığı bugünlerde bilişim teknolojilerinin ekonomi için yarattığı değerin kurumlar için daha da büyük önem taşıdığını belirtti.

Microsoft, İstanbul'da düzenlediği Çözüm Zirvesi ile çözümlerini müşterilerine ve iş ortaklarına tanıttı. Zirvenin açılışında konuşan Arkan, işletmelerin günümüz şartlarında çok daha verimli ve etkin çalışma ihtiyacı duyduğunu ifade ederek, ekonomik koşulların küresel olarak zorlaştığı bugünlerde bilişim teknolojilerinin ekonomi için yarattığı değerin kurumlar için daha da büyük önem taşıdığını kaydetti.

Arkan, Microsoft olarak Dinamik Bilişim vizyonu içinde masa üstü uygulamalardan sanallaştırma ve iş zekasına, kurumsal kaynak yönetiminden müşteri ilişkileri yönetimi ve birleşik iletişime kadar birçok alanda çözümler sunduklarını, uçtan uca bilişim çözümlerinin kurumlara önemli verimlilik artışı ve tasarruf fırsatları sağladığını bildirdi.Zirvenin simgesinin "gemici düğümü" olduğuna işaret eden Arkan, "Gemici düğümümüz, kuruluşlarımızın rekabette ve verimlilikte önlerine çıkan tüm engelleri onlarla birlikte çözme isteğimizi simgeliyor" dedi.

İş zekası, sanallaştırma ve birleşik iletişim çözümleri, CRM ve ERP sayesinde elde edilen maliyet tasarrufu ve kurumsal verimliliğe de dikkat çeken Arkan, şunları kaydetti:

"İş zekası araçları güçlü analiz yeteneği, kullanım kolaylığı ve esnek raporlama özelliği sayesinde çalışanların bilgiye erişimi ve kullanımını kolaylaştırırken, fikirden uygulamaya uzanan süreç daha verimli hale geliyor. Microsoft Hyper-V ile yeni bir boyut kazanan sanallaştırma ise bilgi işlem departmanlarında önemli bir enerji ve yer tasarrufu sağlıyor. Türkiye'de ilk kez bankalar tarafından uygulanmaya alınan sanallaştırma teknolojisi, yönetilebilir olmasının yanı sıra, sağladığı maliyet avantajları sayesinde pek çok kurum tarafından tercih edilmeye başlandı. Microsoft birleşik iletişim çözümleri, tüm iletişim araçlarını birbirleriyle entegre hale getirerek önerdiği yeni iletişim modelleri sayesinde seyahat, telefon ve diğer iletişim masraflarında ciddi oranlarda tasarruf sağlıyor."

Microsoft Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Çağan da Microsoft eko sisteminin pazarda yarattığı sinerjiye değinerek, "Bugün şirketlerimiz, iş süreçleriyle ilgili yaşadığı herhangi bir sorun karşısında hemen yakınlarında bir Microsoft iş ortağı bulabilecek ve gerekli desteği alabilecek durumda" dedi. Finans, tedarik zinciri, performans ve müşteri yönetimi ile Microsoft veri platformu, sanallaştırma ve birleşik iletişim çözümlerinin ele alındığı zirvede, Microsoft iş ortakları ve müşterilerinin gerçekleştirmiş olduğu başarılı çözümlere de yer verildi.