"FED kararları ile gündem birleştirilmemeli"

İTO Yönetim Kurulu Başkanı Çağlar,"ABD Merkez Bankası'nın önceki gün aldığı likidite azaltma kararıyla ülkemiz içindeki gündemin birleştirilme çabalarına izin vermemeliyiz"dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL  - İstanbul Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Çağlar, "ABD Merkez Bankası'nın önceki gün aldığı likidite azaltma kararı ile ülkemiz içindeki gündemin birleştirilme çabalarına izin vermemeliyiz" dedi. 

Çağlar,  yaptığı açıklamada, doların değerinde yaşanan dalgalanmaya dikkat çekerek, "Türkiye olarak gerek ekonomik büyümemiz gerek dış ticaret rakamlarımız gerekse diğer göstergelerimiz istikrarlı bir sürece işaret ediyor. ABD Merkez Bankası'nın önceki gün aldığı likidite azaltma kararı ile ülkemiz içindeki gündemin birleştirilme çabalarına izin vermemeliyiz. Bizim reel sektör olarak yatırımcılardan beklentimiz, spekülatif hareketler oluşturulmasına müsaade etmeden, soğukkanlı bir şekilde anlık gelişmeleri fiyatlamaktan kaçınmaları olacaktır" diye konuştu.  

Küresel ekonominin önemli bir aktörü olan Türkiye'nin dünyadaki çalkantılardan elbette diğer tüm ülkeler gibi etkilenebileceğini ifade eden Çağlar, şunları söyledi: 

"2014 yılı tüm dünyada taşların yerine oturacağı, ekonomik dengenin istikrar kazacanağı bir sürecin ilk evresi olacak. Küresel kriz dönemlerini yara almadan atlatan Türkiye dünyadaki yeni denge sürecine de gayet hazırlıklıdır. Bizim de Türkiye'de bugün makro ekonomik istikrara her zamankinden daha çok ihtiyacımız var. Türk girişimcisinin alın teri ve göz nurunu geçici krizlere heba etmeyelim. Büyük resme bakmak zorundayız." 

Bu konularda ilginizi çekebilir