"Hedeflere inovasyon ile ulaşacağız"

Türkiye İnovasyon Haftası'nda konuşan Komite Başkanı Tahsin Öztiryaki, "Türkiye'nin 2023 hedefine inovasyon yoluyla ulaşacağına inanıyoruz ve bu inançla yolumuza devam ediyoruz" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Türkiye İnovasyon Haftası Komite Başkanı Tahsin Öztiryaki, inovasyonun önemini  yıllardır herkese anlatmaya çalıştıklarını belirterek, Türkiye'nin 2023 hedefine inovasyon yoluyla ulaşacağına inandıklarını ve bu inançla yollarına devam ettiklerini bildirdi. 

Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin (TİM) düzenlediği Türkiye İnovasyon Haftası 2. gününde konuşan Öztiryaki, bir ülkenin katma değerli ürün yapabilmesi için, inovasyonla kalkınabilmesi için neler yapılabileceğini anlatmaya çalıştıklarını ifade etti. 

Öztiryaki, bu organizasyonun geçen sene 15 bin ziyaretçiyle gerçekleştiğini belirterek, bu sene organizasyona 1. gününde 11 bin ziyaretçi katıldığını vurguladı. 

Bu organizasyona Türkiye için katma değerli ürün yapma yolunda olan  bütün projeleri getirdiklerini bildiren Öztiryaki şunları kaydetti : "Biz organizasyon yoluyla;  sanayici, akademisyen ve öğrenci üçgenini nasıl oluşturabileceğimizi hesaplıyoruz" diye konuştu. 

"Türkiye'den 10 öğrenciyi Google'ya göndereceğiz"

Öztiryaki,  seneye "Google"a silikon vadisini incelemeleri için öğrenci götüreceklerini belirterek, Türkiye'den 10 tane öğrencinin Google'ın merkezinde çalışabilmeleri için  Google'dan şartname hazırlama talebinde bulunduklarını belirtti. 

Bu talebin gerçekleşebileceği konusunda Google'dan olumlu  yanıt aldıklarını bildiren Öztiryaki,"Seneye öğrencilerin arasından seçim yapacağız ve bu seçilen öğrencilerin Google'da çalışabilmelerini sağlayacak bir organizasyon yapmaya çalışacağız" dedi. 

Bu konularda ilginizi çekebilir