"Memura refah payı verilmeli"

HAKSEN Genel Başkanı Ayhan Çivi, memur maaşlarına hayatın gerçeklerine göre zam yapılması gerektiğini söyledi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Kamu Çalışanları Hak Sendikaları Konfederasyonu (HAKSEN) Genel Başkanı Ayhan Çivi, memur maaşlarına tüm yılı kapsayacak şekilde ocak ayında, hedef enflasyona göre değil, hayatın gerçeklerine göre zam yapılması ve refah payı ilave edilmesi gerektiğini söyledi.

Çivi, konfederasyon genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, toplu görüşmelerde memurların bugüne kadarki kazanılmış haklarının korunmasını istediklerini ifade etti.

Daha önceki yıllarda memurlara yılda bir kez, ancak son dönemde 6 ayda bir zam yapıldığını anımsatan Çivi, bu uygulamanın memurlarının aleyhine olduğunu savundu. Çivi, "Burada matematiksel bir hile var. Memur maaşlarına tüm yılı kapsayacak şekilde ocak ayında, hedef enflasyona göre değil, hayatın gerçeklerine göre zam yapılmalı ve mutlaka refah payı ilave edilmelidir" diye konuştu.

Devletin sendikalı memura verdiği 5 YTL'lik aidat yardımını istemediklerini ifade eden Çivi, bunun devlete maliyetinin yılda 56 trilyon lirayı bulduğunu belirtti. Bu ödemenin sendika üyeleri tarafından yapılmasını istediklerini kaydeden Çivi, "Biz grevli, toplu sözleşmeli, hakkımızı arayabileceğimiz yasal mevzuat istiyoruz" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın memurlara yapılacak ek ödemeleri dün açıkladığını hatırlatan Çivi, bunu ek ödeme almayan memurların sorunlarının çözümü için olumlu bir adım gördüklerini, ancak yeterli bulmadıklarını ifade etti.

Ek ödemelerden emekli sandığı kesintisi yapılmasını istediklerini de belirten Çivi, memurlar emekli olduktan sonra da bu ödemenin verilmesini istedi.

Kamuda sözleşmeli çalıştırılanların sayısının 100 binlere ulaştığına işaret eden Ayhan Çivi, bu durumda olanlara kadro verilmesini talep ettiklerini sözlerine ekledi.