"Sigorta şirketinin mali yapısından emin olunamıyor"

Hazine Müsteşarlığı Sigortacılık Genel Müdürü Genç, dünyadaki sigorta veya reasürans şirketinin mali yapısından çok fazla emin olunamadığını belirtti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

İSTANBUL - Hazine Müsteşarlığı Sigortacılık Genel Müdürü Ahmet Genç, küresel kriz çerçevesinde artık dünyadaki hiçbir sigorta veya reasürans şirketinin mali yapısından çok fazla emin olunamadığını belirtti.

Genç, Sigorta Tatbikatçıları Derneğinin (STD) Milli Reasürans'ın binasında düzenlediği "Deprem Riski, Modelleme ve Sigorta" konulu 1. Uluslararası İstanbul Sigorta Konferansında, deprem ve sigorta konusunun Türkiye'de, özellikle 1999 yılında yaşanan iki büyük depremden sonra hız kazandığını söyledi.

Bugüne kadar deprem konusunda yapılan çalışmaların, depremin öncesi, esnası ve sonrası başlıkları altında toplandığını dile getiren Genç, bir çok çalışmanın yapıldığını, bunlardan bir kısmında sonuca ulaşıldığını ancak bir kısmında hala çalışmaların devam ettiğini bildirdi.

DASK'ın yapısının, "Afet Sigortaları Kanun Tasarısı" ile çok esnek hale getirildiğini belirten Genç, bugün mevcut haliyle teminatı veren kurum olan DASK'ın, bundan sonra duruma göre riskin niteliğine ve piyasa şartlarına göre reasürer gibi de hareket edebileceğini söyledi.

DASK'ın, şu an sadece depreme teminat verdiğini dile getiren Genç, "Bu tasarıyla DASK, depremle beraber, seylap, yer kayması, çığ, dolu, don, terörizm ve çevre kirlenmesi gibi riskleri de kapsam dahiline alabilecek. Bakanlar Kurulu, istediği takdirde katastrofik risklerle sınırlı olmak üzere diğer başka riskleri de bu kapsam içerisine koyabilecek" diye konuştu.