"Tarımda bile artık robotlar geliyor"
Intel Türkiye Ortadoğu Afrika Başkanı Çiğdem Ertel, "Kanser araştırmalarında insana yönelik çalışmalar yapılıyor. İleride çok ciddi olarak insanların hayatı kolaylaşacak" dedi.
Samsung Türkiye Başkanı DaeHyun Kim, Türkiye'de çok genç bir nesil bulunduğunu belirterek, "Bu nesil de yeni teknolojileri kullanmaya oldukça meraklı. Bu da teknoloji pazarları noktasında Türkiye'yi önemli bir ülke haline getiriyor" dedi.
DaeHyun Kim, Uludağ Ekonomi Zirvesi'nin Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş moderatörlüğündeki "Teknoloji ve Trendler" başlıklı oturumunda, Türkiye'nin geleceğine inandıklarını söyledi.
Türk insanına ve ekonomisine inandıklarını, faaliyetlerini bu inançla sürdürdüklerini dile getiren DaeHyun, "Vizyonumuz; yenilikçi teknolojiler, ürünler ve tasarımlarla geleceği şekillendirmek, bunu yaparken insanların hayatında toplumsal refahı getirmeye çalışmaktır" diye konuştu.
Türkiye'de çok genç bir nesil bulunduğuna işaret eden DaeHyun Kim, "Bu nesil de yeni teknolojileri kullanmaya oldukça meraklı. Bu da teknoloji pazarları noktasında Türkiye'yi önemli bir ülke haline getiriyor" ifadelerini kullandı.
Girişimci Süreyya Ciliv de son yıllardaki teknolojik yatırımlar hakkında değerlendirmelerde bulundu.
Türkiye'nin bu süreçte çok önemli ivme kazandığını vurgulayan Ciliv, şöyle konuştu:
"Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın liderliğinde son 10-15 yılda altyapıya yapılan yatırımlar var. Bence bu, Türkiye için önümüzdeki yıllarda en büyük avantajlardan biri olacak. Bunu yapamayan ülkeler bu dijital dünyada altyapı yoksa nasıl rekabet edecek? İş dünyasında başarılı olabilmek için realist olmak lazım."
Intel Türkiye Ortadoğu Afrika Başkanı Çiğdem Ertel, insan duyuları ile teknolojinin ortak entegrasyonunun birçok uygulama modeli ortaya çıkardığını anlattı.
Ertel, şunları kaydetti:
"İnsan gibi görebilen cihazlar, insan görüşünü alabilen ve bu bağlamda çok daha kolay şekilde ölçmeyi sağlayan sensörlerle insanın ihtiyaçlarını anlayarak bu ihtiyaçları hızlı bir şekilde bir anlamda asistan gibi yapabilecek birtakım uygulamalar geliyor. Burada da birçok teknoloji gelişiyor. Temelinde yine insan var. Intel de şu anda kanser araştırmalarında insana yönelik çalışmalar yapıyor. İleride çok ciddi olarak insanların hayatı kolaylaşacak. Bunun ötesinde ikinci konu her şey birbirine bağlı ve akıllı. Şirketlere aktarıldığı zaman çok şey değişecek. Tarımda bile artık robotlar geliyor. İş gücünüzü ya da şirketinizi dönüştüreceksiniz, daha verimli bir şekilde birtakım işleri yapabileceksiniz. Bir yandan da ülkeler açısından baktığımızda insanlarımızın bu global ve rekabetçi ekonomimizde geride kalmayacak, işsiz kalmayacaklar. Bu çok önemli bir konu."
Seri Girişimci, Teknoloji Yatırımcısı ve Futurist Nicklas Bergman da teknolojinin davranışları değiştirdiğini dile getirerek, "Bizi acaba teknoloji nereye götürüyor, bilmeliyiz. Bu konu sadece politikacıların elinde kalmamalı. Bizler, bireysel olarak teknolojinin bizi nereye götüreceğinden çok nereye götürmesi gerektiğini de düşünmeliyiz. Teknolojilerden korkmamalıyız. Gelecek 10 yıl içinde her şey muazzam bir şekilde değişecek" değerlendirmesinde bulundu.
Microsoft UK Servis Genel Müdürü Tamer Özmen ise yenilenen teknolojiler, yatırımlar ve girişimcilerin bu konudaki görüşlerini aktaran sunum yaptı.