Reasüransta AON Corp., Benfield'İ satın aldı

Satın alma sonucunda Benfield, operasyonlarına AON Re Global'in bir parçası olarak devam edecek

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Reasüransta AON Corp., Benfield Group'u (BFD) 925 milyon paunda (1,7 milyar dolar) satın aldı.

AON Türkiye'den konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamada, satın alma sonucunda Benfield'in operasyonlarına AON Re Global'in bir parçası olarak devam edeceği ve satın almadan doğan şirketin "AON Benfield Re" adı ile faaliyet göstereceği bildirildi.

AON Corp. Başkanı ve Üst Yöneticisi (CEO) Greg Case 925 milyon paundluk satın almaya yönelik, "Sektörün lideri olarak söz konusu anlaşma ile iş ortaklarımız ve müşterilerimize en yüksek değeri sağladık" değerlendirmesinde bulundu.

Uzun bir süredir AON'un operasyon platformunu ve global ağını güçlendirmek, daha geniş ve yenilikçi ürün ve servislerle daha müşteri odaklı bir organizasyon olma konusunda kayda değer bir ilerleme sağladıklarını vurgulayan Case, bu operasyon ile AON Benfield Re olarak sınırları daha da genişleterek büyümeyi ve hissedarlara düşen değeri arttırarak ilerlemeyi sürdüreceklerini kaydetti.

AON Re Türkiye Üst Yöneticisi Servet Gürkan ise, Benfield'in AON bünyesine katılması ile Türkiye'de ve dünyada hizmet ağı ve müşteri portföyünü genişleyerek reasürans ve finansal piyasa çözümleri yaratma konusunda deneyimlerini global anlamda çok daha geniş bir kitleyle paylaşacaklarını ifade etti. Benfield'in müşterileri arasında aracı kurumların da olmasının, hızlı bir gelişme sürecinde olan Türk sermaye piyasaları için AON kaynaklı yeni hizmetlerin sunumu için çok önemli bir gelişme olduğuna işaret eden Gürkan, AON'un, satın almalarla büyümeye devam ettiğini, hem dünya genelinde hem de Türkiye'de yeni fırsatları kovalamayı sürdüreceklerini aktardı.