Reel sektör için yeni paket yolda

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, reel sektöre yönelik yeni destek paketinin tanıtımını önümüzdeki günlerde yapacaklarını açıkladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, reel sektör için planlanan yeni destek paketinin ayrıntılarını gelecek hafta açıklamayı planladıklarını söyledi. 

Albayrak, "Bankacılık sektörümüzde yakın çalışma içindeyiz, 1-2 kritik konuda, KOBİ'ler önceliğinde reel sektör üzerinde güzel bir paket çalışıyoruz. Tüm bankaların katılacağı bir çalışma olacak. Önümüzdeki hafta muhtemelen bununla ilgili bir lansmanımız olacak" dedi.

TRT Haber yayınında konuşan Albayrak ayrıca, "Yıl sonu itibarıyla hedeflerimizin neredeyse tamamını tutturduk. Eğer bir seçim ekonomisi uygulansaydı, 2018 yıl sonu itibarıyla bütçe dengesinde koyduğumuz hedefi başaramazdık. 2019 yılı aynı ciddi duruş ve kararlılıkla devam edecek. Bütçe disiplininden de şaşmadan enflasyon sıkı bir şekilde takip ettiğimiz alan olacak, şakası yok" ifadelerini kullandı

"Piyasaların boğulmasına izin vermeyeceğiz" diyen Albayrak, şöyle devam etti: "İki ayağımız iki pedalda, öyle bir şekilde gideceğiz ki kimse arabanın durdurulmasını beklemesin. Ekonominin çarklarının durmasına izin vermeyeceğiz, kimse frenin köklenip arabanın durdurulmasını beklemesin"

Albayrak, dün gece dolar/TL'yi 5.70'in üzerine taşıyan sert harekete ilişkin, "Dün akşam Asya piyasalarına dayalı bir dalgalanma oldu ama kısa sürede kendi mecrasında dengelendi" yorumunu yaptı.

Bakan Albayrak ayrıca, döviz tahvil ihracında 1,1 milyar liraya yakın bir hacim oluştuğu bilgisini verdi.

Bütçeyi bozmadan reel sektöre destek gelecekBütçeyi bozmadan reel sektöre destek gelecek