Rekor, kadife tesisi yatırımı ile cirosunu 2'ye katlayacak

Bursa OSB’de faaliyette bulunan Rekor Dokumacılık, 50 milyon liralık kadife kumaş yatırımı başlattı. Makineler Belçika’dan geliyor, üretim 2013’te

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

 

 
Gülay SOYDAN PEHLEVAN
 
BURSA - Döşemelik, perdelik ve tül üretimi  yapan Rekor Dokumacılık 50 milyonliralık kadife kumaş tesisi yatırımı için düğmeye bastı. 45 bin metrekare kapalı alana sahip ek bina inşa edecek olan firma, Belçika'dan sipariş ettiği son teknolojiye sahip kadife tezgahlarından 8'ini mevcut fabrikasında devreye aldı. “Türkiye'de benzeri bulunmayan bir tesisi” hayata geçirmeye hazırlanan Rekor Dokumacılık, 2013’te hizmete girecek yeni tesisindeki kadife kumaş üretimiyle cirosunu ikiye katlamayı ve yüzde 50 kadife ağırlıklı çalışmayı hedefliyor. 1946 yılında kurulan Rekor Dokumacılık, 2003'ten bu yana Bursa Organize Sanayi Bölgesi'ndeki 52 bin metrekare kapalı alana sahip fabrikasında döşemelik, perdelik ve tül üretimi gerçekleştiriyor. Tül üretiminde 50 bin metre/hafta, döşemede ise 125 bin metre/hafta kapasiteye sahip olan firma; Londra, İstanbul-Florya, İstanbul-Bağdat Caddesi, İzmir, Antalya, Ankara, Bursa, Bodrum ve İnegöl olmak üzere çeşitli merkezlerde toplam 9 mağazaya sahip. Son teknolojili 8 kadife tezgahı devreye alındı Ürettiği nano teknolojik ürünlerle de öne çıkan Rekor Dokumacılık, Türkiye'de döşemelik kumaşta nano teknolojiyi kullanan tek yetkili firma olma özelliğine sahip .
 
2011’de yüzde 15 büyüme kaydettiklerini söyleyen Rekor Dokumacılık Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Necati Kurtcan, yüzde 70 kapasiteyle çalıştıkları 2012'yi de dünyadaki durgunluğa rağmen başarılı bir büyüme oranı ile kapattıklarını belirtti. Teknolojik olarak Türkiye'de benzeri bulunmayan bir kadife tesisi için düğmeye bastıklarını kaydeden Kurtcan, "2013’te hizmete girecek yeni tesisimizdeki kadife kumaş üretimiyle tekstil sektörü için önemli bir açılıma imza atacağız. Bir ilki gerçekleştirerek yüzde 100 koton kadife üretimine de başlayacağız" dedi.
 
Kurtcan, kadife kumaş üretimi için bina ve makine olmak üzere 50 milyon TL'lik bir yatırım yapacaklarını vurguladı. 45 bin metrekare kapalı alana sahip ek bina inşaatının  ir yıl içinde tamamlanmasının hedeflendiğini dile getiren Kurtcan, "Belçika'dan sipariş edilen son teknoloji kadife tezgahlarından 8'ini mevcut fabrikamızda devreye aldık. İlave tesisimizin bitmesiyle yeni tezgahlarımız gelecek ve üretim tamamen burada gerçekleştirilecek. Yatırımımızın devreye alınmasıyla üretimimizin yüzde 50'si kadife ağırlıklı olacak" dedi. Kurtcan, üretim için tedarik edilen kadife tezgahlarının düzgün dokuma, randıman ve enerji sarfiyatı açısından dünyada ileri teknolojiye sahip olduğunun bilgisini verdi. Kadife kumaş üretimiyle cirolarını ikiye katlayacaklarına dikkati çeken Kurtcan, yeni yatırım 100 kişiye isthdam anlamına geliyor’dedi. Kurtcan, üretimin yüzde 30'unu Avrupa ülkeleri başta, 50'den fazla ülkeye ihraç ettiklerini de sözlerine ekledi.
Bu konularda ilginizi çekebilir