Romanya'nın otogaz tankı talebi var

Romanya’dan ithal talebini bildiren firma, Türkiye’den otogaz tankları ithal edecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Romanya’nın Türkiye’yi Batı ve Kuzey Avrupa’ya bağlayan yollar üzerinde olan bir transit ülke olması ve Karadeniz kıyısında bulunması nedeniyle Türkiye ile ilişkileri yoğunlaşmaktadır. AB üyesi olduktan sonra Türkiye dâhil bölgede yer alan diğer önemli ülkelerle diyaloğu artmaktadır. Türkiye, Balkanlar’a yönelik dış politikasında bölgede siyasi istikrarın geliştirilmesini, devamını ve barışın korunmasını savunmaktadır. Bu bağlamda ülkeler arası diyaloğu artırmak için bölgeye sık sık ziyaretler düzenlenmektedir. Romanya da Türkiye’nin Balkanlardaki bu rolünü desteklemektedir.

Türkiye ve Romanya 1992’de kurulan Karadeniz Ekonomik İşbirliği Örgütü üyesidir. Karadeniz Ekonomik İşbirliği (KEİ), Türkiye’nin giri?imi ve öncülüğüyle 25 Haziran 1992 tarihinde İstanbul Zirvesi sırasında yayımlanan Deklarasyon ile kurulmuş ve Mayıs 1999 yılında yürürlüğe giren KEİ şartı ile uluslararası örgüt kişiliğini kazanmıştır. Bununla birlikte Romanya, Türkiye’nin Balkanlardaki en büyük ticari ortağıdır.

Romanya’dan ithal talebini bildiren firma, Türkiye’den otogaz tankları ithal edecektir. Firmayla aşağıdaki linkten iletişime geçebilirsiniz.

http://turkishexporter.net/en-US/Leads/325677_auto-lpg-tanks-required-from-romania

Bu konularda ilginizi çekebilir