Rusya ve Ukrayna krizi mobilyacıları üzmedi

CNR EXPO Yeşilköy'de İSMOB Fuarı'nın bu yıl 11'incisi düzenlenecek. Rusya ve Ukrayna arasında yaşanan krize rağmen özellikle Rusya'dan İSMOB'a binlerce ziyaretçi kaydı sektörü sevindirdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Rusya ve Ukrayna arasında yaşanan krizin neredeyse tüm Avrupa kıtasını etkisi altına aldığı bir ortamda, özellikle Rusya'dan İSMOB'a binlerce ziyaretçi kaydı sektörü sevindirdi. CNR EXPO Yeşilköy'de bu yıl 11'incisi düzenlenecek fuarda, mobilya sektörünün ihracatına 650 milyon dolarlık ihracat katkısı sağlanacak.

CNR Holding, Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği (MOSDER) işbirliğinde, KOSGEB ve Ekonomi Bakanlığı desteğinde 13 salonda düzenlenecek, Türkiye'nin en büyük fuarı İstanbul Mobilya Fuarı'nda  (İSMOB) birbirinden şık ve inovatif mobilya tasarımları sergilenecek.

CNR EXPO Yeşilköy'de, 27 Ocak-1 Şubat 2015 tarihleri arasında gerçekleştirilecek İSMOB Fuarı'nda, Türkiye'nin 2023 vizyonu çerçevesinde mobilya ihracatına maksimum destek sağlanması amaçlanıyor. Dünyanın en büyük üç mobilya fuarı arasında yer alan ISMOB, mobilya sektörünün ihracatına doğrudan destek sağlıyor. Sektör, yıllık ihracat hedefinin yüzde 20'sini İSMOB'dan gerçekleştiriyor. Bu yıl 11'incisi düzenlenecek fuarda, mobilya sektörünün ihracatına 650 milyon dolarlık ihracat katkısı sağlanacak.

Binin üzerinde markanın katılacağı İSMOB Fuarı'na Adnan Bostan, Alfemo, Bellona, Casa, Çilek, Doğtaş, Ersa, Fatih Kıral, Gala, İdaş, İstikbal, İşbir, İpek, Kelebek, Kilim, Konfor, Koyunlu, Ladin, Merinos, Mete Bronz, Mondi, N Design, Teleset, Tepe Home, Yağmur, Yataş gibi sektörün öncü markaları katılacak. Firmalar, yeni inovatif tasarımlarından bazılarını ilk kez fuarda görücüye çıkaracaklar.

İSMOB'a yoğun ilgi

İstanbul Mobilya Fuarı'na sektör büyük ilgi gösteriyor. Geçtiğimiz yıl, 50 bin metrekare alanda düzenlenen fuar, bu yıl metrekaresini 71 bine ulaştırdı. CNR yetkililerinden alınan bilgiye göre; geçen yıl düzenlenen İSMOB fuarını yerli ve yabancı toplam 112 bin kişi ziyaret etti. 2015 yılında gerçekleştirilecek fuarda, bu rakamın 120 binin üzerine çıkması hedefleniyor. Fuar kapsamında her yıl düzenlenen ve geleneksel hale gelen İSMOB Tasarım Yarışması da gerçekleştirilecek. Yarışmaya katılacak firmalar, oturma grubu, yatak odası, yemek odası, genç odası, aksesuar ve en iyi stand kategorilerinde yarışacaklar.

Fuarın ürün grupları arasında modern, klasik ve modüler mobilya, yatak odası mobilyaları, oturma grupları, ofis mobilyaları, bebek, çocuk ve genç mobilyaları, tek kullanılan mobilyalar ve aksesuarları, tasarım ürünleri yer alıyor. (ANKA)

Bu konularda ilginizi çekebilir