Sanayici dövizde dalgalanmadan rahatsız

Paritenin 1.25'lik seviyede hareket etmesini arzuladıklarını bildiren İHKİB Başkanı Tanrıverdi, "Elbette kurlardaki aşırı oynaklık da bizim için tercih edilebilecek bir durum değil. Çünkü dövizdeki hızlı dalgalanma önümüzü görmemizi engelliyor" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İstanbul Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB) Başkanı Hikmet Tanrıverdi, dövizdeki dalgalanmaların önlerini görmelerini engellediğini dile getirdi. 

İHKİB, Moda Tasarımcıları Derneği (MTD) ve İstanbul Moda Akademisi tarafından (İMA) Ekonomi Bakanlığı'nın desteğiyle düzenlenen The Core İstanbul, Zorlu Center'da 7. kez kapılarını açtı.

Avrupa, Rusya ve Orta Doğu'dan 150 global alıcının katıldığı The Core İstanbul'un açılışında konuşan İHKİB Başkanı Hikmet Tanrıverdi, dolar kurundaki artışın ihracata mutlaka pozitif etkileri olacağını belirtti.

Dün başlayan Mercedes-Benz Fashion Week İstanbul (MBFWI) ile eş zamanlı düzenlenen The Core İstanbul'un global alıcılarla buluşma platformu haline geldiğini bildiren Tanrıverdi, şunları kaydetti:

"İHKİB'in Türk moda endüstrisine kazandırdığı MBFWI, sadece ülkemizin değil, bölgenin de en önemli uluslararası moda etkinliği oldu. MBFWI ve The Core İstanbul ile her yıl iki kez tasarımcılarımızı ve markalarımızı küresel moda endüstrisinin vitrinine taşıyoruz. Eş zamanlı aynı mekanda düzenlediğimiz The Core İstanbul'u da her geçen yıl daha ileriye taşımak için çalışıyoruz. Etkinliğin doların tarihi rekor kırdığı bir zamana denk gelmesi, fiyat tutturma bağlamında firmalarımıza ve tasarımcılarımıza önemli bir avantaj sağladığına inanıyorum.

"Dövizdeki dalgalanma önümüzü görmemizi engelliyor"

Dolar kurundaki artış kadar euc cro-dolar paritesi de hazır giyim ihracatçılarımız için avantajlı bir noktaya geldi. Çünkü alımlarımızı dolarla yaparken, ihracatımızın yüzde 75'ini Euuro Bölgesi'ne gerçekleştiriyoruz. Bu nedenle pariteyi çok iyi takip etmek zorundayız. Bugünkü 1,25’lik parite, hazır giyim ihracatımızda bize büyük avantaj sağlıyor. Paritenin bu şekilde devam etmesini arzuluyoruz. Elbette kurlardaki aşırı oynaklık da bizim için tercih edilebilecek bir durum değil. Çünkü dövizdeki hızlı dalgalanma önümüzü görmemizi engelliyor."

Bu konularda ilginizi çekebilir