Satışlar 37.900 düzeyinde karşılandı, piyasa yüzde 1.3 prim yaptı

Geçen hafta yurtdışından ayrışıp kar satışlarıyla gerileyen İMKB tekrar olumlu havanın etkisine girdi, gözler açıklanacak bilançolara çevrildi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

İSTANBUL - Güne hızlı başlayan Ulusal-100, gelen satışları 37.900 bölgesinde karşılamayı başardı. Daha sonradan tekrar yukarı yönelen endeks ilk seansı 492 puan artışla 38.218 puandan kapattı.

Yurtdışı piyasalarla paralel hareket eden borsa seans sonunda ortalama yüzde 1.3 prim yaparken, işlem hacmi 679 milyon TL oldu.

ABD'den beklenenin üzerinde gelen bilançoların piyasalarda yarattığı olumlu etki sürerken gözler risk iştahının artmasıyla yeni bilançolara çevrildi.

İkinci çeyrek bilanço rakamları açıklanacak şirketler arasında Caterpillar, McDonald's, Microsoft, Coca-Cola, Morgan Stanley, Merck, Boeing ve Apple bulunuyor.

Piyasalar ABD'den gelecek yeni bilançolar ile Salı ve Çarşamba günü Fed Başkanı Ben Bernanke'nin Kongre'de ekonomi ve Fed politikalarıyla ilgili yapacağı açıklamalara odaklandı.

ABD'de olumlu açıklanan konut satış verilerinin ardından bu hafta 2. el konut satışları izlemeye alındı. Perşembe açıklanacak 2. el konut satışlarının ardından Cuma günü Michigan Üniversitesi Tüketici Güveni verisi açıklanacak.

Öte yandan hafta sonu CIT Group'un olası bir iflastan kurtulmasına yönelik haber, piyasalarca olumlu algılandı.

Ayrıca bugün ABD'de TSİ 17:00'de Haziran ayı öncü göstergeler verisi açıklanacak.

Geçen hafta yurtdışından ayrışıp kar satışlarıyla gerileyen İMKB tekrar olumlu havanın etkisine girdi.

Borsa'da teknik olarak 38.250-28.500,38.800 direnç seviyeleri, 37.200,37.500,37.800 de önemli destek seviyeleri olarak izleniyor.

Dolar gevşedi 1.50 seviyesini test etti

Döviz piyasasında; dolar 1.50'li seviyeleri test etti. Uluslararası piyasada ise euro/dolar 1.42 seviyesini aşarken dolar/yen 94.41 seviyesinde işlem görmekte.

Tahvil-bono cephesinde; 11 Mayıs 2011 vadeli gösterge tahvilde bileşik faiz 1.53 seviyesinde dengeli görünüm sergiliyor.

***

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.  Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.