Savunma sanayinde Türk Kazak ortaklığı

Aselsan ile Kazakistan Engineering'in ortaklaşa kurduğu elektro optik fabrikası tamamlandı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ASTANA - Aselsan ile Kazakistan Engineering'in ortaklaşa kurduğu ve Kazakistan Silahlı Kuvvetleri ile bölge ülkelerinin sınır güvenliği ekipmalarının üretileceği fabrika tamamlandı. Ana etapları 36 milyon dolara mal olan fabrikada, Kazakistan'ın askeri ve sivil kuruluşlarının ihtiyaçları ile bölge ülkelerin sınır güvenliği ekipmanları üretilecek.

İki kurumun 2011'de kurulan Kazakistan-Aselsan Engineering Şirketi'nin ilk yatırımı olan elektro optik fabrikasının açılışı, 10 Aralık'ta yapılacak. Kazakistan Silahlı Kuvvetleri ile bölge ülkelerinin sınır güvenliği ekipmalarının üretileceği tesisin ana etaplarının 36 milyon dolara mal olduğunu öğrenildi.

Astana'daki fabrikanın açılışına Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Kazakistan Savunma Bakanı Adilbek Jaksıbekov, Savunma Sanayii Müsteşarı Murad Bayar ile Aselsan Genel Müdürü Cengiz Ergeneman'ın katılması bekleniyor.

Kazakistan Aselsan Engineering şirketi 

Kazakistan Aselsan Engineering Limited Sirketi, 18 Nisan 2011 tarihinde kuruldu. KAE, Kazakistan askeri ve sivil kuruluşlarla bölge ülkelerinin ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik elektro optik ve elektronik cihaz ve sistemleri üretecek. Şirket ayrıca, bu sistemlerin her türlü platforma entegrasyonunu gerçekleştirecek.

Elektro optik fabrikasının önemli kısmı olan Faz 3'ün gelecek yıl tamamlanmasıyla, Kazakistan'ın teknolojik yeteneğiyle, sayılı ülkelerden biri haline geleceği belirtiliyor.

KAE sermayesinin yüzde 50'si Kazakistan Engineering şirketine, yüzde 49'u Aselsan'a, yüzde 1'i de Türkiye'nin Savunma Sanayi Müsteşarlığına ait.

Bu konularda ilginizi çekebilir