Sony ailesini 'Xperia S'te topladı

Sony; Play Station, Bravia, Walkman, Exmor kamera sistemini bir araya getirdiği 'Xperia S'le akıllı telefon pazarında geçen yıla oranla yüzde 100’lük büyüme ve yüzde 10'luk pazar payı hedefliyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - Sony Mobile Communications, ilk akıllı telefonu 'Xperia S'i görücüye çıkardı. Sony Mobile Communications Türkiye, Yunanistan ve İsrail Pazarlama Direktörü Aysun Şabanlı, 'Xperia S' ile  2012'de akıllı telefon pazarında 250 binlik satış, geçen seneye göre yüzde 100'lük bir büyüme ve yüzde 10'luk pazar payı hedeflediklerini bildirdi.
 
Sony Mobile Communications, Akdeniz Bölge Başkanı Antonios Barounas ve Türkiye, Yunanistan ve İsrail Pazarlama Direktörü Aysun Şabanlı'nın ev sahipliğinde düzenlediği toplantıda Sony Mobile Communications'ın, yeni akıllı telefonu 'Xperia S'i tanıttı.
 
Türkiye yatırımlarımız devam edecek
Dünya akıllı telefon pazarını değerlendiren Sony Mobile Communications Akdeniz Bölge Başkanı Antonios Barounas, "Sony Ericsson Mobile Communications olarak 2011 yılında 28 milyon adet Xperia akıllı telefon satışı gerçekleştirdik. Toplam ciromuz 5.2 milyar euro olarak gerçekleşti. Önümüzdeki dönemde stratejik hedefimiz, elektronik dünyasındaki ekosistem yarışında 1 numara olmak. Türkiye yatırımlarımız bu yıl da artarak devam edecek" dedi.
 
Türkiye akıllı telefon pazarını ve Xperia'nın hedeflerini değerlendiren Sony Mobile Communications Türkiye, Yunanistan ve İsrail Pazarlama Direktörü Aysun Şabanlı ise şunları kaydetti: "Türkiye'de 2010 yılında yüzde 23 olan akıllı telefon pazar payı, 1 yıl içerisinde yüzde 34'e çıktı. Ciro bazında ise yüzde 45'ten yüzde 62'ye yükseldi. Türkiye'de Sony Xperia'nın pazar payı 1 yıl içinde yüzde 0.3'ten yüzde 3.4'e çıkarken, penetrasyonu ise 3.5 katına ulaştı."
 
Yüzde 100 büyüyecek
Xperia S ile akıllı telefon pazarında fark yaratacaklarını belirten Şabanlı, "Türkiye'de 2012 hedefimiz 250 bin adet akıllı telefon satmak ve geçen seneye oranla yüzde 100 büyümek, ciro bazında akıllı telefonlarda yüzde 10 pazar payına ulaşmak" diye konuştu.
 
Fizy Xperia'nın içinde yaşayacak!
Xperia S'te Play Station, Bravia, Walkman, Exmor kamera sistemi bir araya getirildi. Xperia S istediğiniz zaman istediğiniz yerden tek bir profille Sony ailesine ulaşabilmeyi sağlıyor.
Video Unlimited'de yeni filmleri ve TV showlarını izleme imkanı tanırken, Music Unlimited 15 milyonun üzerinde şarkı arşivi sunuyor. PlayStation sertifikasyonu ile oyun oynama deneyimini getiriyor.  Ayrıca Sony’nin işbirliği sonucu Fizy de Xperia s’e entegre edildi. Telefon 1599 liradan satışa çıkarıldı.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir