Sun Microsystems genç şirketlere destek sağlıyor

Genel Müdür Özhan Toktaş, hedeflerini genç şirketlerle deneyimlerini paylaşmak olarak ifade etti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Sun Microsystems Türkiye Genel Müdürü Özhan Toktaş, "Sun Startup Essentials Program" ile Türkiye'deki genç şirketlerin, özellikle kriz döneminde ayakta kalmalarına, ürün ve hizmetlerini yurt içi ve dışında pazara sunmalarına yardımcı olduklarını belirtti.

"Sun Startup Essentials Program"ın tanıtıldığı basın toplantısında konuşan Toktaş, hedeflerinin bu program sayesinde genç şirketlerle deneyimlerini paylaşmak, ürün ve hizmetlerini, ücretsiz yazılımlarını ve mimari desteklerini uygun koşullarda bu şirketlere sunmak olduğunu kaydetti.

Türkiye'deki şirketlerden bu program için çok talep geldiğini anlatan Toktaş, şöyle konuştu:

"Kriz döneminde Türk şirketlerin daha da çok ihtiyacı olacağını düşünerek, bu yöndeki çalışmalarımızı hızlandırdık. Programa Türkiye'nin de dahil olmasıyla ülkemizdeki genç şirketlerin de özellikle içinde bulunduğumuz kriz döneminde ayakta kalmalarına, ürün ve hizmetlerini, Türkiye'de ve dünya çapında pazara sunmalarına yardımcı olmaktan mutluluk duyuyoruz" diye konuştu.

Sun Microsystems açık kaynak yazılımlarının dünya çapında Facebook, Google gibi birçok sitenin yanı sıra Türkiye'de de savunma sanayisi gibi çok sayıda alanda kullanıldığını ifade eden Toktaş, gelişmiş sunucu ve depolama sistemlerini, kendilerine olan maliyetleriyle "startup-(genç)" şirketlere sunduklarını ve bu sayede bu firmaların bilişim sektörü bütçelerini, ana işlerine saklayabileceklerini kaydetti.

Toktaş, yeni sundukları programda kullanılan "Coolthreads Ultra Sparc" sunucuları ile beşte bir enerji ve dörtte bir hacim tasarrufu ile 5 kat daha fazla performans sağladıklarını dile getirdi.